Toto je najdokonalejší francúzsky krémeš: S týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte, každý ho miluje!

Vynikajúci francúzsky krémeš s čokoládou – elegantný a veľmi chutný zákusok, ideálny na každú príležitosť.

Potrebujeme:

1 bal. lístkového cesta

Krém:

1 l mlieko

200 g cukor kryštál

200 ml voda

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

4 ks vajce

5 ks puding vanilkový

2 ks cukor vanilkový

100 g cukor práškový

150 g maslo

50 ml rum

Smotanová vrstva:

1 l smotana na šľahanie

Na vrch:

100 g čokoláda na varenie

50 g tuk

50 g olej

plech s rozmermi 40×40 cm

Postup:

Rozmrazené lístkové cesto rozdelíme na dve časti, každú z nich rozvaľkáme, popicháme vidličkou a upečieme na obrátenej strane plechu pri teplote 220 stupňov cca 7-9 minút.

Kým cesto chladne, pripravíme krém. Najskôr vyšľaháme z bielkov tuhý sneh a zasypeme ho preosiatym práškovým cukrom. V hrnci privedieme k varu liter mlieka s kryštálovým cukrom, žĺtkami, vanilkovými cukrami a vanilkovými pudingami. Uvaríme puding a ešte do teplého všľaháme maslo, jemne primiešame tuhý sneh zasypaný práškovým cukrom a nakoniec pridáme rum.

Pudingovú hmotu nalejeme do hlbokého plechu na spodný plát upečeného lístkového cesta. Necháme vychladnúť a potom dáme stuhnúť na hodinu do chladničky. Potom vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Na šľahačku priložíme opačne vrchný plát upečeného cesta, aby hrboľatá časť bola v šľahačke. Roztopíme nad parou čokoládu s maslom a olejom a plát natrieme. Podávame vychladené.