Dokonalý dezert, na ktorý potrebujete len pár bežných ingrediencií: Jednoduchý, bez pečenia, vhodný na každú príležitosť!

Potešte svojich najbližších úžasným dezertom, na ktorý vám bude stačiť len pár ingrediencií.

Tajomstvo spočíva vo vrstvení tenkých placiek, ktoré si pripravíte na panvici s lahodným krémom.

Netreba ho piecť, je ľahký a zároveň veľmi chutný, takže si ho určite obľúbia malí, aj veľkí!

Základom tohoto výborného receptu je kondenzované mlieko sladené, kyslá smotana a múka!

Vyskúšajte tento dezert z youtube, ktorý budete pre pozitívny ohlas pripravovať viackrát v týždni.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

200 g kyslej smotany alebo jogurtu

180 g kondenzovaného mlieka

štipku soli

380 g hladkej múky

8 g prášku do pečiva

Na krém:

500 g kyslej smotany alebo jogurtu

180 g kondenzovaného mlieka

šťavu z jedného citróna

Na ozdobenie:

sušienky

Postup:

Do väčšej misky nalejeme kyslú smotanu alebo biely jogurt, pridáme kondenzované mlieko, štipku soli.

Všetko zamiešame.

 

 

Prášok do pečiva zmiešame s múkou, pridáme do zmesi, premiešame a vymiesime cesto.

Cesto rozdelíme na cca 8 častí, každú časť jednotlivo rozvaľkáme.

Vykrojíme kruhy s priemerom 20-24 cm (pre jednoduchosť ho môžeme vykrojiť podľa taniera).

Cestové placky potom opekáme na suchej panvici, počas prípravy ju prekryjeme pokrievkou a z každej strany opekáme približne 3-5 minút.

 

 

Ak máme všetky placky opečené, tak si pripravíme krém.

Do misky pridáme kyslú smotanu alebo biely jogurt, kondenzované mlieko.

Zmes vyšľaháme mixérom.

Potom do zmesi pridáme citrónovú šťavu a opäť všetko vyšľaháme.

 

 

Do veľkej tortovej formy ukladáme po vrstvách cesto, ktoré rovnomerne ponatierame krémom.

Dezert dáme vychladiť na 30 minút do chladničky.

Nalámané sušienky vložíme do mixéra a pomelieme na jemný prášok.

Na ozdobenie použijeme dvojfarebné sušienky.

 

Z dezertu nakoniec odstránime formu a celú plochu posypeme sušienkovou drťou.

Úžasný nepečený dezert môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels