plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalý čokoládovo-tvarohový dezert: Nebíčko v papuľke len z 3 ingrediencií, tá jemná chuť učaruje každému!

Príprava tohto neuveriteľne chutného a jednoduchého dezertu vám zaberie len pár minút a chuť je miliónová. Raz dva všetko zmiešate a potom už len necháte piecť. Krásne nadýchaná dobrota očarí každého, kto ochutná!

Príprava tohto neuveriteľne chutného a jednoduchého dezertu vám zaberie len pár minút a chuť je miliónová. Raz dva všetko zmiešate a potom už len necháte piecť. Krásne nadýchaná dobrota očarí každého, kto ochutná!

Potrebujeme:

4 vajcia

100 g čokolády

300 g tvarohu

Postup:

1. Ako prvé si rozpustíme čokoládu a necháme vychladnúť.

2. Vaječné žĺtky vyšľaháme s tvarohom do hladka a primiešame čokoládovú hmotu.

3. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne zľahka zmiešame s tvarohovo-čokoládovou hmotou.

4. Dôkladne všetko premiešame silikónovou stierkou a preložíme do formy s priemerom 20 centimetrov, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie.

5. Formu s čokoládovo-tvarohovou hmotou vložte do druhej, väčšej formy (alebo na hlboký plech), naplnenej vodou tak, aby voda siahala do polovice tortovej formy.

6. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 50-55 minút.

7. Nechajte vychladnúť asi 10 minút, potom odstráňte boky tortovej formy a nechajte úplne vychladnúť.

8. Podávajte posypané práškovým cukrom, alebo čokoládovou posýpkou. Dobrú chuť!

Zdroj: tipichnyjkulinar.com

 

Najlepšie recepty na dnes