Konečne výborné žĺtkové rezy úplne bez múky. Mám tento koláčik veľmi rada a v tejto verzii je aj zdravší.
Potrebujeme:
Cesto:
8 bielok
8 lyžíc kr. cukor
250 g mletých orechov
1 lyžica kakaa
1⁄2 bal. prášku do pečiva
Krém:
8 kusy žĺtkov
50 g práškový cukor
1 liter mlieka
2 bal. puding Zlatý klas
125 g masla
Postup:
Bielka s cukrom vyšľaháme na sneh – nie však na veľmi tuhý. V inej miske zmiešame kakao a orechy, po častiach primiešame sneh a vymiešame jednotné ľahké cesto. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 200 stupňov asi 20 minút, cesto kontrolujeme.
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme asi 100 ml vody a pudingové prášky. Prilejeme k zvyšnému mlieku a uvaríme hustý puding. Do horúcej hmoty vmiešame po častiach maslo a šľaháme až do vychladnutia. Krém ešte teplý rozotrieme na korpus.
Posypeme kakaom, alebo hoblinkami čokolády a je to.
Dobrú chuť! :-)
foto: chefkoch