Dokonalé žĺtkové rezy BEZ gramu múky: Toto u nás fičí ešte viac, ako originál – najjemnejší zákusok na svete!

Konečne výborné žĺtkové rezy úplne bez múky. Mám tento koláčik veľmi rada a v tejto verzii je aj zdravší.

Potrebujeme:

Cesto:

8 bielok

8 lyžíc kr. cukor

250 g mletých orechov

1 lyžica kakaa

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1⁄2 bal. prášku do pečiva

Krém:

8 kusy žĺtkov

50 g práškový cukor

1 liter mlieka

2 bal. puding Zlatý klas

125 g masla

Postup:

Bielka s cukrom vyšľaháme na sneh – nie však na veľmi tuhý. V inej miske zmiešame kakao a orechy, po častiach primiešame sneh a vymiešame jednotné ľahké cesto. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 200 stupňov asi 20 minút, cesto kontrolujeme.

Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme asi 100 ml vody  a pudingové prášky. Prilejeme k zvyšnému mlieku a uvaríme hustý puding. Do horúcej hmoty vmiešame po častiach maslo a šľaháme až do vychladnutia. Krém ešte teplý rozotrieme na korpus.

Posypeme kakaom, alebo hoblinkami čokolády a je to.

Dobrú chuť! :-)

foto: chefkoch