plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé žĺtkové rezy pre návštevy: Na prípravu nepotrebujete ani kuchárku, zvládne ich aj ten, kto nikdy nepiekol!

Výborný zákusok, ktorý pripravujem vždy pre moje návštevy a zakaždým z neho neostane ani jediný kúsoček. Tento krém používam aj do iných dezertov.

Výborný zákusok, ktorý pripravujem vždy pre moje návštevy a zakaždým z neho neostane ani jediný kúsoček.

 

 

Tento krém používam aj do iných dezertov.

Potrebujeme:

6 bielkov

2 lyžice polohrubej múky

250 g kr cukru

250 g mletých orechov

Na krém:

 

 

6 žĺtok

2 lyžice cukru

2 lyžice mlieka

140 g práškového cukru

50 g bielej čokolády

150 g masla

Na polevu:

200 g bielej čokolády

5 lyžíc oleja

Postup:

Bielky s cukrom ušľaháme na tuhý sneh, nakoniec opatrne vmiešame orechy a múku.

 

 

Navrstvíme na plech vystlaný papierom (21 x 36 cm) a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

Nad parou si ušľaháme žĺtky s cukrom.

 

 

Postupne, za stáleho šľahania pridáme mlieko izbovej teploty.

Zložíme z plameňa a do horúcej peny vmiešame nelámanú čokoládu a nakrájané maslo.

 

 

Všetko spolu ušľaháme na hladký krém.

Ten len navrstvíme na upečené cesto.

 

 

Necháme vychladiť a potom jednoducho prelejeme polevou z rozpustenej bielej čokolády a oleja.

Môžeme ozdobiť nasekanými orechmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: kolaci

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes