plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto je jedlo si pamätáte z detstva a budú ho zbožňovať aj vaše deti: Dokonalé zemiakové šúľance s makom a maslom!

Vynikajúci recept podľa pani Ivany Vavricovej. Makové šúľance sú jednoduché a fantastické jedlo, ktoré si možno aj vy pamätáte z vášho detstva. My ich najviac milujeme s makom, určite skúste. 

Vynikajúci recept podľa mojej mamičky Anky.

 

 

Makové šúľance sú jednoduché a fantastické jedlo, ktoré si možno aj vy pamätáte z vášho detstva.

My ich najviac milujeme s makom, určite skúste. 

Potrebujeme:

700 g zemiaky (3 veľké zemiaky)

300 g polohrubá múka

2 ks väčšie vajíčko

1 štipka soľ

150 g mletý mak

50 g práškový cukor

100 g maslo

Postup:

 

 

Zemiaky uvaríme v šupke.

Keď vychladnú, tak ich ošúpeme a pretlačíme alebo postrúhame na jemno.

 

 

Dáme variť veľký hrniec s jemne osolenou vodou.

 

 

Na pracovnej doske spojíme zemiaky, múku, vajíčko a soľ.

Vypracujeme nelepivé cesto do tvaru valca.

Ten potom rozrežeme na asi 8 rovnakých častí.

 

 

Z nich ušúľame dlhé a tenké valčeky.

Tie potom rozkrojíme na ďalšie časti – asi 5 až 6 menších valčekov z každého.

 

 

Valčeky ešte jemne pomúčime a každý zvlášť medzi dlaňami ešte jemne vytvarujeme do šúľanca.

Šúľance dáme variť do vriacej vody.

 

 

Kým sa uvaria roztopíme si maslo a pomletý mak premiešame s cukrom.

Hotové šúľance prelejeme maslom.

 

 

A nakoniec posypeme makovou posýpkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes