Tajný trik šéfkuchára na dokonalé VIANOČNÉ filé, ktoré sa počas vyprážania nerozpadne: TU je recept!

15066 0

Tieto dva tipy sa vám budú hodiť už o pár dní, kedy v mnohých rodinách ovládne Štedrovečerné menu príprava ryby. Poradíme vám, ako postupovať, aby bola ryba tento rok extra chutná!

Rybu som vždy namáčala do mlieka, ale chcem a podeliť o vychytávku, ktorú som vyskúšala prvýkrát minulý rok na Vianoce a odvtedy praktizujem pravidelne. Tento tip mám priamo od šéfkuchára pod ktorým som pracovala, ak nemáte možnosť na pracovať s čerstvým kúskom ryby a filé rozmrazujete, urobte to takto.

Namiesto mlieka namočte filé do perlivej minerálky. Ryba sa rozmrazí omnoho rýchlejšie (čas rozmrazovania sa skráti až o polovicu) a bude ešte jemnejšia a chutnejšia. Ja používam na prípravu zapekaných filé aj vyprážaných filé.

Recept na dokonalé rybie filé, ktoré chutí fantasticky a nerozpadne sa

Trik spočíva v tom, že predtým, ako si pripravíte trojobal, vložíte rybu na chvíľu do mrazničky, až potom ju začnite obaľovať, mäso bude pevnejšie. Odporúčam vám, aby ste sa vyhli pri príprave populárnemu Pangasiusovi a zvolili skôr tresku, sumca alebo zubáča. Pangasius sa s najväčšou pravdepodobnosťou na panvici rozpadne, avšak ak ho dáte pred obaľovaním do mrazničky, výsledok bude určite vydarenejší.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

8 ks rybieho filé

30 dkg strúhanky

15 dkg hladkej múky

4 vajcia

1 citrón

0,5 dl mlieka

soľ

korenie

olej

Postup:

Predtým, ako začnete rybu obaľovať, položte jednotlivé kúsky vedľa seba. Pokvapkajte ich citrónom, osoľte a nechajte oddychovať asi 30 minút. Po 30 minútach priložte na ryby papierové utierky, ktoré nasajú prebytočnú vlhkosť.

Trojobal: do vajec pridajte 0,5 dl mlieka, štipku soli a korenie.

Filé najskôr dobre obaľte v múke, potom v rozšľahaných vajciach a napokon v strúhanke. Rybie filé nechajte oddychovať ďalších 15 minút, aby trojobal stihol uschnúť.

Po 15 minútach celý proces s obaľovaním zopakujte. Ak ste hotoví, vložte filé na 20 minút do mrazničky. Až potom sa môžete pustiť do vyprážania.

Keď je olej horúci, stíšte plameň a poukladajte ryby na panvicu. Prikryte ich pokrievkou, pečte 3-4 minúty, potom ich obráťte. Nepichajte ich vidličkou, aby sa vám nerozpadli. Vypražené ryby položte na papierové utierky, ktoré nasajú prebytočný olej.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Témy:


Pridajte svoj komentár