Tajný trik šéfkuchára na dokonalé VIANOČNÉ filé, ktoré sa počas vyprážania nerozpadne: TU je recept!

Tieto dva tipy sa vám budú hodiť už o pár dní, kedy v mnohých rodinách ovládne Štedrovečerné menu príprava ryby. Poradíme vám, ako postupovať, aby bola ryba tento rok extra chutná!

Tieto dva tipy sa vám budú hodiť už o pár dní, kedy v mnohých rodinách ovládne Štedrovečerné menu príprava ryby.

Poradíme vám, ako postupovať, aby bola ryba tento rok extra chutná!

 

Rybu som vždy namáčala do mlieka, ale chcem a podeliť o vychytávku, ktorú som vyskúšala prvýkrát minulý rok na Vianoce a odvtedy praktizujem pravidelne.

Tento tip mám priamo od šéfkuchára pod ktorým som pracovala, ak nemáte možnosť na pracovať s čerstvým kúskom ryby a filé rozmrazujete, urobte to takto.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Namiesto mlieka namočte filé do perlivej minerálky.

 

 

Ryba sa rozmrazí omnoho rýchlejšie (čas rozmrazovania sa skráti až o polovicu) a bude ešte jemnejšia a chutnejšia.

Ja používam na prípravu zapekaných filé aj vyprážaných filé.

 

Recept na dokonalé rybie filé, ktoré chutí fantasticky a nerozpadne sa

 

 

Trik spočíva v tom, že predtým, ako si pripravíte trojobal, vložíte rybu na chvíľu do mrazničky, až potom ju začnite obaľovať, mäso bude pevnejšie.

Odporúčam vám, aby ste sa vyhli pri príprave populárnemu Pangasiusovi a zvolili skôr tresku, sumca alebo zubáča.

Pangasius sa s najväčšou pravdepodobnosťou na panvici rozpadne, avšak ak ho dáte pred obaľovaním do mrazničky, výsledok bude určite vydarenejší.

Potrebujeme:

8 ks rybieho filé

30 dkg strúhanky

15 dkg hladkej múky

4 vajcia

1 citrón

0,5 dl mlieka

soľ

korenie

olej

Postup:

 

 

Predtým, ako začnete rybu obaľovať, položte jednotlivé kúsky vedľa seba.

Pokvapkajte ich citrónom, osoľte a nechajte oddychovať asi 30 minút.

Po 30 minútach priložte na ryby papierové utierky, ktoré nasajú prebytočnú vlhkosť.

Trojobal: do vajec pridajte 0,5 dl mlieka, štipku soli a korenie.

 

 

Filé najskôr dobre obaľte v múke, potom v rozšľahaných vajciach a napokon v strúhanke.

Rybie filé nechajte oddychovať ďalších 15 minút, aby trojobal stihol uschnúť.

Po 15 minútach celý proces s obaľovaním zopakujte.

Ak ste hotoví, vložte filé na 20 minút do mrazničky.

 

 

Až potom sa môžete pustiť do vyprážania.

Keď je olej horúci, stíšte plameň a poukladajte ryby na panvicu.

Prikryte ich pokrievkou, pečte 3-4 minúty, potom ich obráťte.

Nepichajte ich vidličkou, aby sa vám nerozpadli.

Vypražené ryby položte na papierové utierky, ktoré nasajú prebytočný olej.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay