plny-hrniec_transparent_negativ.png

Recept, ktorý si PEKÁRI strážia: Dokonalé cesto, s ktorým sa zaručene podaria všetky pekárenské výrobky!

Dlho som hľadala recept na univerzálne kysnuté cesto a konečne som ho našla. S týmto receptom sa vám podarí domáce pečivo, aj kysnuté koláče. Stačí si len cesto následne spracovať podľa potreby. Vyskúšajte a presvedčte sa sami!

Potrebujeme:

1 kg hladkej múky

500 ml vlažného mlieka

200 ml bieleho jogurtu

2 vajcia

2 ČL soli

1 PL kryštálového cukru

1 kocka čerstvého droždia

Foto: pixabay

Postup:

Do misy si nasypte preosiatu múku a do stredu spravte jamku. Do nej nalejte trochu vlažného mlieka, namrvte doňho droždie a posypte lyžičkou cukru. Nechajte chvíľku nakysnúť.

Keď je kvások pripravený, pridajte ostatné suroviny a vypracujte hladké cesto. Prikryte ho bavlnenou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste minimálne hodinu.

Nakysnuté cesto môžete potom použiť na rožky, koláče, aj iné kysnuté pečivo podľa chuti.

V prípade, že nespracujete celé cesto, môžeto ho preložiť do mikroténového sáčku a skladovať v chladničke aj niekoľko dní.

Prajeme veľa šťastia!

Foto: pixabay

Prajeme veľa šťastia!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes