TZATZIKY – pôvodný recept: Dajte ju ku grilovaným pochúťkam a tatársku si už nikto ani nevšimne

Fantastický recept ako z gréckej taverny. Dajte ho ku grilovaným pochúťkam a buďte si istí, že tatárska omáčka a kalorická majonéza ostanú bez povšimnutia. 

Fantastický recept ako z gréckej taverny. Dajte ho ku grilovaným pochúťkam a buďte si istí, že tatárska omáčka a kalorická majonéza ostanú bez povšimnutia.

Potrebujeme:

50 dkg prírodného jogurtu alebo grécky jogurt

2 šalátové uhorky

4 strúčiky cesnaku

1 lyžičku kôpru

1 lyžicu olivového oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 čajovú lyžička mäty

polovica citróna – šťavu z neho

korenie

soľ

Postup:

Ak máte grécky jogurt je to jednoduché – ak máte prírodný jogurt, dajte ho gázy alebo hustého sita a nechajte 2-3 hodiny odkvapkať. Potom dôkladne umyjeme uhorku, olúpeme a nakrájame alebo nastrúhame na veľmi drobné rezančeky. Pridáme citrónovú šťavu a olivový olej, kôpor, mätu a riadne zamiešame. Tzatziki podľa chuti osolíme a okoreníme. (Pre ochucovanie od oka odporúčam použiť soľničku a koreničku, mierne osoliť a okoreniť povrch, aby zrnká bola viditeľné na povrchu, ale nie príliš nahustené pri sebe, potom zamiešať a ešte raz zopakovať).

Prajeme vám dobrú chuť! :-)