Dokonalé sušienky z kyslej smotany: To cesto je tak jednoduché, že z neho pečiem každý druhý deň!

Tieto sušienky môžete mať na stole, kedykoľvek sa vám zachce. Jednoducho si ich upečiete vždy, keď na ne dostanete chuť. Žiadna extra námaha, zvládnete to aj popri inej činnosti v kuchyni a potom si už len sadnete a vychutnávate, napríklad pri dobrej kávičke.

Potrebujeme:

150 g kyslej smotany

150 gramov hladkej múky

100 g zmäknutého masla

1 čajová lyžička prášku do pečiva

1 žĺtok

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

80 – 100 gramov krupicového cukru

Postup:

1. Zmiešajte smotanu so zmäknutým maslom.

2. Múku si preosejte a zmiešajte s práškom do pečiva.

3. Pridajte múku do krémovej zmesi a premiešajte. Potom si hmotu preložte na pracovnú dosku a vypracujte cesto. Cesto by malo byť mäkké a jemné. Ak sa vám zdá cesto riedke, pridajte 1 PL múky.

4. Vložte cesto do mikroténového vrecka a dajte zachladiť do chladničky na 40 minút.

5. Vyvaľkajte cesto na hrúbku cca 0.8 cm, potrite ho žĺtkom zmiešaným s trochou vody a posypte cukrom.

6. Ozdobným vykrajovačom rozrežte na sušienky a poukladajte ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečte vo vyhratej rúre na 190 stupňov asi 10-15 minút.

Sušienky vám pri pečení mierne narastú. Vo vnútri majú konzistenciu trochu ako lístkové cesto. Môžete vyskúšať trochu experimentovať a spraviť ich s rôznou príchuťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Zdroj: retete-usoare.info/