Vyskúšali sme ich raz a odvtedy iné nerobím: Dokonalé šľahačkové pečivko, najrýchlejšie a najchutnejšie, aké poznám!

Naše najobľúbenejšie pečivo ku kávičke aj na slánostný stôl. Môžete ho dozdobiť marmeládou,a le chutí výborne aj samé o sebe.

Potrebujeme:

350g hladkej múky

1 heru

1 bal. šľahačky 30% (200ml)

Na posypanie:

Práškový cukor s vanilkovým na obalenie

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postup:

Všetky prísady zmiešame a vypracujeme jednoté hladké cesto, ktoré necháme odležať 45-60 minút. Potom cesto preložíme na pracovnú dosku a vyvaľkáme na tenší plát. Z cesta môžeme vykrajovať rôzne tvary, prípadne môžeme cesto zomlieť v mlynčeku a vytvárať rôznorodé tvary. Môžete ale formovať aj obyčajné rožteky. Pečieme pri teplote 150 stupňov, kým nie je na povrchu zlatisté. Po upečení môžeme vyvaľkať v zmesi práškového a vanilkového cukru, prípadne môžeme pridať cukor aj cesta, v takom prípade však pridajte viac šľahačky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)