Toto je absolútne najlepší dezert na škoricové slimáky, aký som ochutnala: Vyskúšajte ich s banánom a preliate smotanovou polevou!

Ak hľadáte niečo špeciálne a obľubujete dezerty so škorciou tak, ako ja, túto luxusnú pochúťku si zamilujete. Jemnučké kysnuté cesto a tá najlepšia náplň. Jednoducho dezert, ktorý bola škoda neskúsiť.

Potrebujeme:

400g polohrubej múky

250ml mlieka

2-3 banány

10g sušeného droždia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200g masla (prípadne margarínu)

1 lyžicu mletej škorice

100g kryštálového cukru

1,5 šálky pomletých vlašských orechov

200g práškového cukru

štipku soli

Postup:

Do hrnčeka si nalejeme 230 ml mlieka a 3 lyžice zmäknuté masla. Privedieme do varu, zložíme z plameňa a necháme vychladnúť. Do teplého mlieka nasypeme droždie, lyžicu cukru, 150 g múky a necháme stáť asi 10 minút. Potom pridáme zvyšnú múku a soľ, dobre premiešame tak, aby nám v zmesi nevznikli hrudky.

Do tejto zmesi pridáme aj roztlačený banán a všetko dobre vymiešame pomocou šľahača.

Cesto by malo byť lepivé. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a prehnetieme v rukách, potom ho vložíme do misky a necháme na teplom mieste kysnúť. Keď cesto podkysne, opäť ho preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika.

Cesto potrieme zvyšným rozpusteným maslom, posypeme škoricou a ukladáme naň kolieska banánov. Môžeme pridať aj nadrobno naeskané orechy.

Cesto nakrájame na 8 kúskov – slimákov, ktoré uložíme do vymastenej zapekacej misy tesne vedľa seba.

Pečieme vo vyhriatej rúre dozlatista približne 50 minút pri teplote 180 stupňov. Medzitým si uvarte krémovú polevu. Na jej prípravu budete potrebovať 3 polievkové lyžice masla, 2 lyžice mlieka a práškový cukor od chuti. Maslo rozpustíme na malej panvici a pridajte zvyšné ingrediencie. Ak by bol poleva príliš hustá, pridajte ešte mlieko. Polevu prelejeme cez upečené slimáky.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)