Dokonalé škoricové slimáky so smotanovou polevou: Mäkučké aj na druhý deň!

Výborný tip na nedeľnú dobrotu ku kávičke. Tieto škoricové slimáky sú úžasne lahodné, jemné a nadýchané. Ochutnajte a určite si ich zamilujete na prvé sústo.

Výborný tip na nedeľnú dobrotu ku kávičke. Tieto škoricové slimáky sú úžasne lahodné, jemné a nadýchané. Ochutnajte a určite si ich zamilujete na prvé sústo.

Potrebujeme:

700 g hladkej špaldovej múky

2 lyžice kryštálového alebo trstinového cukru

300 ml vlažného mlieka

2 vajcia izbovej teploty

½ lyžičky soli

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2/3 kocky čerstvého droždia

150 g rozpusteného masla

Náplň:

150 g kyslej smotany (prípadne smotanového syra)

50 g masla

Pár kvapiek vanilkovej arómy/prípadne rumovej arómy

2 bal. vanilkového cukru

Postup:

Všetky prísady na cesto jednoducho zmeišame vo väčšej miske a miešame fdovtedy, kým nevznizne hladké, nelepivé cesto. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť. Keď cesto zväčší svoj objem dvojnásobne, rozvaľkáme ho na plát s hrúbkou asi ½ centimetra.

Zmäknuté maslo zmiešame s ostatnými prísadami na plnku a rovnomerne natrieme na plát cesta. Potom pevne zrolujeme a plát nakrájame na menšie rolky. Uložíme ich na plech tak, aby sa nedotýkali (počas pečenia totiž ešte narastú) a necháme podkysnúť, kým sa nezahreje rúra. Pečieme pri teplote 190 stupňov 20 minút.

Na polevu zmiešame všetky prísady – mali by mať izbovú teplotu – a navrstvíme na ešte horúce slimáky. Necháme vychladnúť a môžeme podávať!

foto, reprofoto: whatascookingamerica