Perfektný recept na cesto na pizzu: Taliansky šéfkuchár prezradil, že tajomstvo nie je len v múke!

Pizza je talianska špecialita, ktorú má rád takmer každý.

Tajomstvom chutnej pizze je hlavne dobré cesto a v tomto článku sa dozviete všetky triky, ktoré dopomôžu k tomu, aby vaša pizza chutila ako z talianskej pizzerie!

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu haps a pizzu si už budete piecť len doma!

Tajomstvo dokonalej pizze je spodok, ktorý by mal byť jemný a chrumkavý.

Máme pre vás osvedčený recept, vďaka ktorému si jeho domácu prípravu zamilujete.

Základ na pizzu podľa nášho receptu v kombinácii s vašimi obľúbenými ingredienciami poteší vašich hostí, aj rodinu.

Tajomstvo správnej múky

 

 

Veľmi dôležitým faktorom pri príprave pizze je správny výber múky. 

Najlepšie je vybrať si takú, ktorá je špeciálne určená na pizzu – nájdete ju pod označením „00“.

Môžete si ju kúpiť takmer v každom obchode, ktorý ponúka talianske suroviny a jedlá.

Cesto na pizzu

Z týchto pomerov dostaneme dve tenšie alebo jednu hrubšiu pizzu.

 

 

300 g múky na pizzu typu 00

3/4 ČL soli

200 ml teplej vody

20 g čerstvého droždia

Postup:

Droždie rozdrobíme na malé kúsky.

Zalejeme 3 lyžicami teplej vody.

Je veľmi dôležité, aby mala cca 36 – 38 °C.

 

 

Miešame, kým sa droždie nerozpustí.

Múku si preosejeme do misy (tento krok nemožno vynechať).

Vďaka tomu získame ešte lepšie a nadýchanejšie cesto. 

 

 

Potom pridáme soľ a asi 200 ml teplej vody. 

Cesto miesime, kým nedosiahneme pružnú konzistenciu. 

Preložíme ho na pracovnú dosku, posypeme múkou.

Miesime asi 3 minúty. 

 

 

Potom cesto vložíme do misy a prikryjeme bavlnenou utierkou. 

Necháme ho na teplom mieste kým dobre nenakysne – môže to trvať aj 2 hodiny. 

Je dôležité z času na čas kontrolovať proces rastu nášho cesta.

 

 

Následne ho jemne natiahneme v rukách, aby sme vytvorili kruh. 

Okraje necháme väčšie a vytvarujeme tak, aby pekne prečnievali.

Pizzu si následne obložíme podľa chuti.

 

 

Nakoniec ju vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 10 minút pri teplote 220 °C. 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie