Zabudnite na fritézu: Naučte sa tajný fígeľ na dokonalé pečené zemiaky – poraďte to každému, rozdiel je ohromný!

S týmto upečiete aj staršie zemiačiky zakaždým dochrumkava. Sú fantastické a nesmierne chutné. U nás jednoznačne väčšia bomba ako mastné hranolky.

S týmto upečiete aj staršie zemiačiky zakaždým dochrumkava. Sú fantastické a nesmierne chutné. U nás jednoznačne väčšia bomba ako mastné hranolky.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov (ja robím zo všetkých druhov, aj mladé aj keď sú už staršie)

1 lyžička soli

2 l studenej vody + kúsok mrkvy

50 ml olivového oleja

Postup:

Mladé zemiaky stačí len dobre vyumývať a nakrájať na polovice alebo na štvrtinky, staršie aj ošúpte. Dáme do studenej vody so soľou a preložíme na plameň – necháme na plameni len dovtedy, kým sa neobjaví na povrchu biela pena – potom zemiaky hneď scedíme. Aj varíme staršie zemiaky, dáme do vody aj kúsok mrkvy, vďaka nej budú zemiaky chutnejšie a zachovajú si vitamín C.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Plech so studeným olejom jednoducho dajte do studenej rúry a následne nastavte na 160 stupňov. Keď sa rúra aj s plechom zahrejú, pridáme do horúceho oleja  zemiaky a plechom zatrasieme, alebo zemiaky premiešame tak, aby sa každý zemiak v obalil olejovou zmesou. Podľa chuti môžeme pridať bylinky alebo koreniny.

Teplotu zvýšime na 180-200 stupňov a pečieme, kým zemiaky nie sú zlatisté na povrchu. Vďaka tejto metóde sa na povrchu zemiakov vytvorí chrumkavá kôrka, ktorá spôsobí, že zemiačiky budú extra chutné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

autor: Majka Dobrodenková