NAJLEPŠIE pečené zemiaky: Perfektne chrumkavé vonku a mäkké vnútri!

Dokonalý recept na najchutnejšie pečené zemiaky, ktoré sú zvonku chrumkavé a vnútri jemné takmer ako kaša.

Takéto pečené zemiaky som jedla prvýkrát u mojej švagrinej a odvtedy ich inak nerobím.

Predstavím vám zopár trikov, ako to dosiahnuť a výsledkom budete zaručene nadšení.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Výborný recept na najchutnejšie pečené zemiaky z youtube kanála Carlo Gaiano.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

10 g jedlej sódy

2 l vody

2 PL extra panenského olivového oleja

4-5 PL slnečnicového oleja

soľ

mleté čierne korenie

1 strúčik cesnaku

1 vetvičku rozmarínu

Postup:

 

 

Zemiaky ošúpeme a vložíme do hrnca.

Potom ich umyjeme pod tečúcou studenou vodou.

 

 

Zemiaky nakrájame na kocky a v sitku ich necháme chvíľu pod tečúcou studenou vodou.

Do vriacej vody v hrnci pridáme jedlú soľ.

 

 

Pridáme štipku soli.

Vložíme zemiaky a varíme ich 5 minút od zovretia vody.

 

 

Do malého pohára nakrájame cesnakový strúčik.

Pridáme rozmarín.

 

 

Nalejeme olivový olej.

Nakoniec pridáme čierne korenie a soľ.

Všetko dobre premiešame.

 

 

Uvarené zemiaky ešte za horúca preložíme do hrnca so studenou vodou.

Potom ich vysypeme na suchú utierku.

A veľmi jemne ich vysušíme.

 

 

Suché zemiaky preložíme do hlbokej misy.

Pridáme slnečnicový olej, trochu premiešame a preložíme na plech na pečenie.

 

 

Rúru predhrejeme na 250°C minimálne 20-25 minút pred pečením zemiakov.

Plech vložíme do spodnej časti rúry a pečieme 25-30 minút.

 

 

Po uplynutí doby zemiaky otočíme a cez sitko polejeme cesnakovým olejom.

Zemiaky pečieme opäť v spodnej časti rúry ďalších 10-15 minút.

 

 

Po upečení zemiaky posolíme a servírujeme.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay