Dokonalé pečené rebierka: Táto úžasná marináda z nich spraví gastronomický zážitok!

Tieto vynikajúce pečené rebierka podľa receptu z youtube budú hotovým gastronomickým zážitkom. Tie musíte ochutnať!

Tieto vynikajúce pečené rebierka podľa receptu z youtube budú hotovým gastronomickým zážitkom.

Tie musíte ochutnať!

Potrebujeme:

1 kg bravčových rebierok (vyberajte také, ktoré majú čo najviac mäsa)

1,5 ČL soli

čierne korenie podľa chuti

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

2 – 3 ČL sušeného cesnaku

rozmarín

Na marinádu:

3 PL kečupu

3 PL sójovej omáčky

1 ČL medu

1 PL horčice

Postup:

Ako prvé stiahnite z rebier blanu a zo všetkých strán dobre osoľte.

Posypte čiernym korením, sušeným cesnakom a rozotrite.

Plech pokryte alobalom a dajte naňho mriežku, na ktorú umiestnite rebrá.

Pečte pri 200 °C asi 30 – 40 minút.

Po uplynutí tejto doby vyberte rebrá z rúry, dajte na ne rozmarín a zabaľte do dvoch vrstiev alobalu.

Vložte do jenskej misy a dajte piecť naspäť do rúry pri teplote 200 °C asi na 50 – 60 minút.

Medzitým si pripravte omáčku.

Do hrnca nalejte kečup, 3 lyžice sójovej omáčky, pridajte med a horčicu.

Poduste asi 5 minút. Rebierka vyberte z rúry a výdatne potrite pripravenou marinádou.

Pečte odokryté ešte 10 – 15 minút pri teplote 180 °C.

 

Prajeme dobrú chuť!

Videonávod nájdete TU