plny-hrniec_transparent_negativ.png

Miliónový RECEPT na dokonalé rebierka: Šťavnaté, mäkučké a viete ich veľmi rýchlo pripraviť – lepší nemajú ani v reštaurácii!

Pripravte rebierka podľa tohto postupu a budete si oblizovať všetkých 5 prstov!

Pre všetkých milovníkov pečených rebierok máme dnes skvelý recept z youtube. Mäsko sa krásne oddeľuje od kosti a je také chutné, že sa budú všetci zalizovať!

 

 

Potrebujeme:

1,5 kg bravčových rebier

1,5 ČL soli

čierne korenie

2 – 3 ČL sušeného cesnaku

rozmarín

Na marinádu:

3 PL kečupu

3 PL sójovej omáčky

1 ČL medu

1 PL horčice

K pečeným rebierkam sa hodí mnoho chutných a sýtych príloh, ktoré dokážu doplniť a zvýrazniť chuť mäsa. Tu je niekoľko tipov na ideálne prílohy:

Zemiaky:

 

 

Pečené zemiaky

Pyré zemiakové:

Zemiakové hranolky

Zelenina:

Pečená zelenina

Grilovaná zelenina

Šaláty z čerstvej zeleniny

Nakladaná zelenina

Pečivo

Postup:

Rebierka si umyjeme a dobre osušíme papierovými utierkami.

Potom odstránime blanky, z oboch strán osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. 

 

 

Plech si pokryjeme alobalom a navrch položíme mriežku.

Na ňu položíme rebierka a pečieme asi 30 – 40 minút pri teplote 200 °C.

Potom rebierka vyberieme, posypeme rozmarínom, zabalíme do dvoch vrstiev alobalu a pečieme ďalších 50 – 60 minút.

 

 

Medzitým si pripravíme omáčku.

V menšom hrnci zmiešame všetky prísady, privedieme do varu a povaríme asi 5 minút. 

Rebierka po uplynutí doby pečenia odbalíme z alobalu a potrieme touto omáčkou.

Nakoniec dopečieme odokryté asi 10 – 15 minút pri teplote 180 °C. 

 

 

Hotovo.

Voňavé a nesmierne chutné rebierka sú pripravené a môžeme ich servírovať.

 

 

 

Prajeme dobrú chuť!

VIDEOPOSTUP

 

Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes