plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé mliečne rezy bez éčok: Ak chcete niečo lepšie, ako mliečne tyčinky z obchodu, vyskúšajte toto!

Výborný dezert pre všetkých fanúšikov čokoládovo-mliečnych tyčiniek a koláčikov. Pripravíte ho jednoducho a u nás doma sa teší väčšej popularite ako dezerty známe z reklamy. Pripravte si poctivú dobrotu bez éčok a chémie.

Výborný dezert pre všetkých fanúšikov čokoládovo-mliečnych tyčiniek a koláčikov. Pripravíte ho jednoducho a u nás doma sa teší väčšej popularite ako dezerty známe z reklamy. Pripravte si poctivú dobrotu bez éčok a chémie.

Potrebujeme:

350 g polohrubej múky

50 g zmäknutého masla

200 g práškového cukru

2 vajcia

2 lyžice medu

1-2 lyžice kakaa

1 lyžičku jedlej sódy

Krém:

900 ml mlieka

3 bal. vanilkového pudingu

200 g práškového cukru

100 g masla

Med podľa chuti

Na vrch:

Horkú čokoládu

Maslo alebo olej

Postup:

Z mlieka a pudingových práškov uvaríme puding. Maslo našľaháme s cukrom a po lyžičkách vmiešame do vychladnutého pudingu. Ak sa vám výsledný krém zdá menej sladký, doslaďte medom.

V miske spracujeme všetky prísady na cesto – cesto by malo byť hutné a pevné, ak sa nám zdá riedke, jednoducho pridáme viac múky.

Cesto rozdelíme na dve polovice. Každú rozvaľkáme na obdĺžnik a uložíme na plech vystlaný papierom (rozmery plechu 30×35 cm). Každý plát pečieme pri teplote 200 stupňov asi 10 minút.

Cesto necháme vychladnúť a medzi pláty jednoducho navrstvíme krém. Nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom alebo olejom a prelejeme cez vrch dezertu. Necháme stuhnúť, nakrájame a môžeme podávať.

Poznámka: Ak chcete krém vylepšiť a ozvláštniť, pridajte doň jemný tvaroh alebo kyslú smotanu. Výsledok je ešte krémovejší a chutnejší. Tiež zvyknem pridať zopár kvapiek vanilkovej arómy, neváhajte experimentovať, nemôžete sa pomýliť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked

Najlepšie recepty na dnes