Dokonalé linecké koláčik – hneď mäkké: Verte mi, skúsila som veľa receptov, ale tento je bezkonkurenčný – môžete piecť aj na Štedrý deň!

Fantastické linecké koláčiky, ktoré sú hneď mäkké a cesto netreba nechávať odležať. Verte mi, skúsila som hádam aj 20 receptov, ale tento je bezkonkurenčný!

Potrebujeme:

30 dkg hladkej múky

3 žĺtky

10 dkg práškového cukru

1 vanilkový cukor

1 celé maslo

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

citrónová kôra a trochu citrónovej šťavy

múka na vyvaľkanie

Postup:

Preosiatu hladkú múku premiešame s cukrom a citrónovou kôrou, ktorú sme umyli a nastrúhala, k tomu pridáme pokrájané zmäknuté maslo, 3 žĺtky a trochu citrónovej šťavy. Zo všetkých surovín vypracujeme vláčne cesto, zabalíme ho do fólie a hodinu necháme v chladničke odpočinúť.

Necháme vyhriatu rúru na strednú teplotu. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát asi 3 mm hrubý a vykrajujeme rôzne tvary. Tvary kladieme na vymastený plech alebo papier na pečenie.

Upečieme je dozlatista. Keď pečivo vychladne, zlepujeme je zaváraninou.