Dokonalé likérové špice BEZ pečenia: Za celých 40 rokov som lepší dezert nejedla!

2375

Keď som videla dokonalé trojfarebné likérové špice pani Daniely Luhovej, bolo rozhodnuté. Dezert, ktorý každý miluje. Ak ste ich ešte nejdeli verte, že likérové špice sa stanú vaším obľúbeným dezertom. Tieto u mňa zvíťazili na plnej čiare.

Potrebujeme:

Piškóty (alebo domáce upečené linecké kolieska)

Krém:

350 ml mlieka

1 bal. vanilkový cukor

65 g kr. cukru

50 g Zlatý klas

150 g maslo

150 g margarín

40 g biela čokoláda

Náplň do špicov:

300 ml likér vaječný (môžete zmiešať s 1 šľahačkou v prášku – ja som použila neriedený domáci likér)

Poleva:

3:1 čokoláda a tuk Cera, podľa toho akú farbu špicov chcete mať, použite bielu čokoládu, tmavú, karamelovú, alebo zmes tmavej a bielej čokolády)

Pani Daniela použila v špicoch aj rôzne náplne – okrem vaječného aj čokoládovo-višňový a likér slaný karamel

Postup:

Ja som použila klasické kupované piškóty, ale môžete si pripraviť aj svoje vlastné (100 g Palmarin 150 g múka hladká 50 g cukor práškový).

Krém: Z mlieka, vanilkového cukru, kryštálového cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding.

Ešte do horúceho primiešame bielu čokoládu. Necháme vychladnúť. Do vychladnutého pudingu pridáme maslo a margarín. Vyšľaháme.

Na upečené a piškóty, alebo vychladnuté linecké kolieska nastriekame špičkou na špice krém do výšky 5 cm.

Dáme zatuhnúť do chladničky na 2 hodiny.

Po zatuhnutí naplníme vaječným likérom.

Vrch uzavrieme zvyšným krémom, ktorý nastriekame ozdobnou špičkou. Necháme dobre zatuhnúť aspoň 2 hodiny.

Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu so stuženým tukom. Zatuhnuté špice namáčame do čokolády a necháme stuhnúť.

 

Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár