plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé langoše z cukety a jogurtu: Vyskúšala som raz, mali veľký úspech a iné už ani nerobím!

Výborný tip pre milovníkov langošov, skúste ich spojiť so šťavnatou letnou zeleninou – cuketou. Je to vyhlásená dobrota a ako som už povedala, inak langoše už nerobím.

Výborný tip pre milovníkov langošov, skúste ich spojiť so šťavnatou letnou zeleninou – cuketou. Je to vyhlásená dobrota a ako som už povedala, inak langoše už nerobím.

Potrebujeme:

200 g hladkej múky – preosiatej

150 g mladej cukety

15 g droždia

¼ lyžičky sódy bikarbóny

1 téglik – 150 g bieleho smotanového jogurtu

½ téglika teplého mlieka

Soľ a štipku cukru

Postup:

Ja cuketu šúpem, ale môžete pokojne použiť aj so šupkou. Takže, cuketu ošúpeme, nastrúhame a osolíme. Dáme do sitka a necháme vypotiť.

V mlieku rozdrobíme droždie a pridáme aj cukor. Ostatné prísady zmiešame v miske a pridáme aj cuketu, ktorú sme si ešte vymačkali – čo najviac šťavy von. Potom pridáme kvások a vypracujeme hladké, jednotné cesto. Prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť.

Potom z cesta odoberieme lyžičkou menšiu časť a na múkou vysypanej doske ju vytvarujeme do tvaru langoša. Takto pokračujeme aj so zvyškom cesta. Vyprážame na oleji tak, ako klasické langeše a podávame s oblohou podľa chuti.

Prajem vám dobrú chuť! :-)

Zuzka J.

foto: reprofoto player

Najlepšie recepty na dnes