Dokonalé kysnuté buchty z Moravy: Univerzálne cesto za 30 minút – jemné, vláčne, vnútri samá bublinka!

Moravské kysnuté buchty sú jednoducho fantastické - cesto je veľmi jednoduché, dlho nekysne a zakaždým sa vydarí.

Moravské kysnuté buchty sú jednoducho fantastické – cesto je veľmi jednoduché, dlho nekysne a zakaždým sa vydarí.

Potrebujeme:

60 dkg polohrubá múka

1 bal. čerstvé droždie

7 lyžíc kr. cukor

2 ks vajcia

...

4 dkg maslo

1 lyžica olej

4,5 dcl mlieko

1 lyžica soľ

Náplň:

Lekvár

Ochutený tvaroh

Postup:

Do 100 ml mlieka si rozmelíme droždie a pridáme 1 lyžicu cukru. Necháme si vykvasiť kvások.


V druhej miske si zmiešame ostatné prísady na cesto, okrem masla a oleja a nakoniec pridáme aj vykvasení kvások. Spracujeme hladké cesto, ktoré si necháme nakysnúť na teplom mieste cca pol hodinu.

Cesto si rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a naplníme plnkou. Cesto vytvarujeme na guličky, ktoré ukladáme do formy na pečenie, ktorú sme si vymastili olejom.

Necháme na teplom mieste kysnúť cca 15 minút. Nakrájame maslo a poukladáme ho na guličky – dáme ich do rúry zapiecť pri teplote 180 stupňov pekne do zlata.

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)