plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé krupicové knedličky: Sú nadýchané ako obláčiky a vývar je vďaka nim ešte chutnejší!

Ak chcete, aby boli vaše krupicové knedličky dokonalé, prezradíme vám super trik.

 

 

Vďaka nemu sú knedličky také jemné a nadýchané, že lepšiu prílohu do polievky by ste hľadali len ťažko.

Vďaka nim budú mať fantastickú textúru, aj chuť. 

Vyskúšajte tento recept a budete nadšení.

 

 

Recept odporúča aj portál mindmegette.

Potrebujeme:

1 vajce

soľ

3 PL rastlinného oleja

6 PL detskej krupice

štipku muškátového oriešku

petržlenovú vňať podľa chuti

TIP pre super nadýchané cesto:

Do cesta na knedličky vždy pridajte aj štipku prášku do pečiva, vďaka čomu budú ešte nadýchanejšie.

 

 

Postup:

Nachystáme si všetky prísady na knedličky.

Začneme tým, že si rozšľaháme v miske jedno vajce so soľou.

 

 

Pridáme olej.

Zapracujeme krupicu s kypriacim práškom.

Pridáme aj muškátový oriešok. 

 

 

Dobre premiešame.

Miešanie je veľmi dôležité, aby bolo cesto jemné a neboli v ňom žiadne hrudky.

Necháme aspoň pol hodiny odležať v chladničke.

 

 

Medzitým si do hrnca nalejeme čistý vývar a necháme ho na miernom ohni zovrieť. 

 

 

Potom pomocou čajovej lyžičky formujeme knedličky. 

Či sú knedličky hotové spoznáte podľa toho, že vyplávajú hore.

Od tohto momentu ich povaríme ešte 5 minút.

 

 

Krupicové knedličky kladieme na tanier.

Podávame s vývarom.

Výborné sú aj v zeleninovej polievke.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes