plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé karamelové grilážky podľa mojej mamy: Už som skúsila veľa receptov, ale vždy sa vrátim len k tomuto!

Neviem si predstaviť vianoce bez tohoto receptu na tradičné grilážky. Najlepší recept, ku ktorému sa vždy vrátim.

Potrebujeme:

200 gramov kr. cukru

1 maslo (250 g)

1 salko (môžete dať aj šľahačkovú smotanu, ak je pre vás salko príliš sladké)

150 g vlašských orechov mletých

1 bal. tortových oblátok

Postup:

Najskôr si necháme skaramlelizovať cukor. Nasyepme ho do hrnca s hrubším dnom a začneme zahrievať na miernom ohni. Stále miešame, po pár minútach sa cukor rozpustí a skaramelizuje.  Do tekutého cukru pridáme zmäknuté maslo a rozmiešame. Celkom na záver pridáme aj mleté orechy a salko. Rozmiešame, pričom stále zahrievame na slabom plameni. Keď je konzistencia krémová, zložíme a natrieme na tortové oblátky. Zaťažíme a necháme dobre stuhnúť v chlade. Grilážky môžete namáčať v rozpustenej čokoláde, alebo nechať len tak. Sú výborné. :-)

Najlepšie recepty na dnes