plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé fašírky z plechu: Chutia fantasticky a nemusíte stáť celú večnosť pri sporáku!

Takto pripravené fašírky sú šťavnatejšie a jemnejšie ako na panvici a pripravíte ich bez oleja. Stačí len zarobiť mäsko podľa týchto rád, vytvarovať fašírky a už sa pečú samé. Žiadne zbytočné státie pri sporáku.

как приготовить котлеты в духовке на противне

Potrebujeme:

200 g hovädzieho mäsa

300 g bravčového mäsa

1 cibuľa

2 malé zemiaky

2 vajcia

3 strúčiky cesnaku

0,5 lyžice mlieka

3 plátky bieleho chleba (alebo rožky)

vňať podľa chuti

soľ a korenie podľa chuti

200 ml nízkotučnej kyslej smotany na omáčku (voliteľné)

как приготовить котлеты в духовке с подливкой

Postup:

1. Mäso si nakrájajte na menšie kúsky a potom spolu s cibuľou pomeľte v mlynčeku.

как приготовить котлеты без духовки

2. Zemiaky si nastrúhajte na jemnom strúhadle. Fašírky tak budú šťavnatejšie.

как приготовить вкусные котлеты в духовке

3. Do mletého mäsa pridajte zemiaky, vajcia, prelisovaný cesnak, soľ a korenie. Dobre premiešajte.

как приготовить котлеты в духовке без яиц

4. Chlieb alebo pečivo natrhajte na malé kúsky a zalejte trochou mlieka. Poriadne pomáčajte, vyžmýkajte a pridajte do mäsa. Pridajte aj posekanú vňať.

как приготовить котлеты в духовке без яиц

5. Takto pripravené mäsko odložte aspoň na hodinku do chladničky. Zmes bude jednotnejšia, prejde dobre chuťou a aj fašírky sa vám budú lepšie formovať.

6. Predhrejte rúru na 180 stupňov. Plech vysteľte papierom na pečenie a navlhčenými rukami formujte fašírky.

как приготовить котлеты в духовке

7. Poukladajte na plech a pečte asi 30 – 40 minút bez otáčania.

8. K fašírkam si môžete pripraviť aj smotanovú omáčku, ktorá sa k nim dokonale hodí. Budú tak ešte šťavnatejšie. Zmiešajte pohár nízkotučnej kyslej smotany a prelisovaný cesnak, pridajte trochu vody. Túto omáčku treba naliať na fašírky asi 5 až 10 minút pred dopečením.

Redakčná rada

Pridanie 1 – 2 polievkových lyžíc kyslej smotany alebo šľahaných surových vajec pomôže zabrániť tomu, aby bolo mäso vyschnuté. Ďalším tajomstvom šťavnatých fašíriek je pridanie masla na každú jednu fašírku. Počas tepelného spracovania sa topí a fašírky nevyschnú a nestrvdnú. Dobrú chuť!

Zdroj: takprosto.cc

Najlepšie recepty na dnes