Pripravte si doma najchutnejšie fašírky s ryžou a zeleninou, aké ste doteraz jedli.
Trik spočíva v pridaní zmesi sódy bikarbóny do mäsovej hmoty – výsledkom budete príjemne šokovaní.
Je však veľmi dôležité vždy dodržať správny pomer prísad – ako je uvedené v recepte.
Vynikajúci recept na najjemnejšie domáce fašírky z youtube kanála schnell lecker.
Potrebujeme:
900 g mletého mäsa
soľ
mleté čierne korenie
koriander
rascu
1/3 ČL sódy bikarbóny
1 PL citrónovej šťavy
2 PL vody
1 cibuľu
zväzok petržlenovej vňate
Na ryžu:
300 g ryže
1 cibuľu
rastlinný olej
30 g masla
1 mrkvu
1 paradajku
soľ
mleté čierne korenie
koriander
mletú papriku
400 ml vody
Postup:
Do misky pridáme mleté mäso, dochutíme soľou, čiernym korením, koriandrom a rascou.
Do menšej misky pridáme sódu bikarbónu.
Pridáme citrónovú šťavu a vodu. Lyžicou premiešame a zmes nalejeme do misky s mäsom.
Na jemnom strúhadle nastrúhame cibuľu, cez sitko z nej precedíme šťavu.
Potom nastrúhanú cibuľu pridáme do misky s mäsovou zmesou.
Na tvrdej podložke nasekáme zväzok petržlenovej vňate.
Potom vňať pridáme do misky s mäsom, všetko spolu dôkladne premiešame rukou.
Ryžu opláchneme a na 15 minút namočíme.
Na panvici zohrejeme maslo a olej, pridáme nakrájanú cibuľu.
Ošúpanú mrkvu nakrájame na kocky.
Vložíme do panvice, premiešame a smažíme 3-5 minút.
Pridáme na kocky nakrájanú paradajku, zamiešame a smažíme 5 minút, potom do panvice pridáme ryžu.
Ochutíme soľou, čiernym korením, koriandrom a paprikou.
Všetko spolu zamiešame.
Nalejme vodu, prikryjeme, nemiešame a varíme 20 minút na miernom ohni.
Z mäsovej hmoty vyformujeme fašírky.
Panvicu s ryžou odstránime z ohňa a necháme 15 minút lúhovať.
Na samostatnej panvici zohrejeme olej.
Vložíme fašírky a smažíme na oboch stranách na miernom ohni 10-15 minút.
Môžeme servírovať spolu s lahodnou ryžou so zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: