plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalé domáce hranolky, ktoré sú oveľa lepšie ako polotovar: Keď ich raz pripravíte takto, iné už ani jesť nebudete!

Človek by povedal, že pripraviť chutné hranolky nie je žiadna veda. Ale nie je to celkom pravda. Aj na hranolky treba mať ten správny postup a preto sa dnes chceme s vami podeliť o tento výborný recept z youtube.

Potrebujeme:

1 kg zemiakov

soľ

vodu

vaječný žĺtok

1/4 šálky mlieka

1 ČL kukuričného škrobu

olej na vysmážanie

Postup:

Zemiaky si ošúpte, nakrájajte na hranolky a dajte do hrnca s vodou. Pridajte soľ a dajte variť na sporák. Varte kým hranolky trochu nezmäknú. Potom vodu zlejte a nechajte hranolky cez sitko dôkladne odkvapkať.

Do misy si dajte jeden žĺtok, soľ, môžete pridať štipľavú papriku, alebo iné korenie na zemiaky. Nalejte mlieko a dobre premiešajte.

Na panvicu si dajte olej a zohrejte ho. Hranolky obaľujte v kukuričnom škrobe a vysmažte do zlatista.

Nechajte odkvapkať na papierovej utierke a môžete podávať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes