Tajná prísada do každého cesta: Takto sa vám cesto nikdy neroztrhne, ovocie neklesne a palacinky budú tenučké ako papier!

Ak bola pre vás doteraz práca s cestom náročná, nezúfajte. Vďaka tejto tajnej prísade z jemchyjinka.ru bude vaľkanie akéhokoľvek cesta hračkou a palacinky budú tenké ako papier bez toho, aby sa vám pretrhli.

Tou tajnou prísadou je škrob. Ak chcete pripraviť naozaj tenké a chutné palacinky, nahraďte časť múky kukuričným škrobom. Sami budete prekvapení tým rozdielom.

Cesto na sušienky zas bude vďaka nemu kompaktnejšie a jemnejšie. Stačí ak pri jeho príprave použijete 2 diely múky a 1 diel kukuričného škrobu.

Kukuričný škrob je skvelou prísadou aj do ovocných koláčov s drobným ovocím ako sú jahody, maliny, alebo čučoriedky. Stačí 1 lyžica kukuričného škrobu, aby vám ovocie nekleslo a koláč bol ešte chutnejší.

Ďalším spôsobom ako pri varení využiť škrob je pri príprave mäsa.

Tentokrát však použite radšej zemiakový škrob.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ak chcete, aby vaše kuracie nugetky, ryby, či rezne mali chrumkavú kôrku, posypte ním kúsky mäsa tesne pred vysmážaním a vďaka nemu bude mať mäso pekný vzhľad a úžasnú chuť.

 

Vďaka zemiakovému škrobu tiež vytvoríte fantastické domáce hranolky. Stačí ich v ňom len obaliť a vysmažiť. Hranolky budú krásne zlatisté a chrumkavé.

Môžete z neho pripraviť aj omáčky. Jednoducho ním nahradíte zápražku z múky a oleja.

Funguje ako skvelé zahusťovadlo a na rozdiel od pšeničnej múky je škrob (aj kukuričný, aj zemiakový) bezlepkový, takže je vhodný aj pri celiakii.