plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajná prísada do každého cesta: Takto sa vám cesto nikdy neroztrhne, ovocie neklesne a palacinky budú tenučké ako papier!

Ak bola pre vás doteraz práca s cestom náročná, nezúfajte. Vďaka tejto tajnej prísade z jemchyjinka.ru bude vaľkanie akéhokoľvek cesta hračkou a palacinky budú tenké ako papier bez toho, aby sa vám pretrhli.

Tou tajnou prísadou je škrob. Ak chcete pripraviť naozaj tenké a chutné palacinky, nahraďte časť múky kukuričným škrobom. Sami budete prekvapení tým rozdielom.

Cesto na sušienky zas bude vďaka nemu kompaktnejšie a jemnejšie. Stačí ak pri jeho príprave použijete 2 diely múky a 1 diel kukuričného škrobu.

Kukuričný škrob je skvelou prísadou aj do ovocných koláčov s drobným ovocím ako sú jahody, maliny, alebo čučoriedky. Stačí 1 lyžica kukuričného škrobu, aby vám ovocie nekleslo a koláč bol ešte chutnejší.

Ďalším spôsobom ako pri varení využiť škrob je pri príprave mäsa.

Tentokrát však použite radšej zemiakový škrob.

Ak chcete, aby vaše kuracie nugetky, ryby, či rezne mali chrumkavú kôrku, posypte ním kúsky mäsa tesne pred vysmážaním a vďaka nemu bude mať mäso pekný vzhľad a úžasnú chuť.

 

Vďaka zemiakovému škrobu tiež vytvoríte fantastické domáce hranolky. Stačí ich v ňom len obaliť a vysmažiť. Hranolky budú krásne zlatisté a chrumkavé.

Môžete z neho pripraviť aj omáčky. Jednoducho ním nahradíte zápražku z múky a oleja.

Funguje ako skvelé zahusťovadlo a na rozdiel od pšeničnej múky je škrob (aj kukuričný, aj zemiakový) bezlepkový, takže je vhodný aj pri celiakii.

 

Najlepšie recepty na dnes