plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne som našla dokonalé cesto na každú roládu, za 15 minút hotové: Netrhá sa, nepraskne a chutí luxusne!

Úplne najjednoduchšie cesto na roládu.

 

 

Cesto na lyžice, vždy sa vydarí a chutí absolútne dokonale.

Potrebujeme:

5 vajec

5 lyžíc polohrubej muky

5 lyžíc kryštálového cukru

Ďalej:

štipka soli

Na plnenie (voliteľné):

 

 

džem

tvaroh

smotana na šľahanie

granko

 

 

Na ozdobu (voliteľné):

čokoládová poleva

práškový cukor

Postup:

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

 

 

Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.

Po lyžiciach pridáme do snehu cukor.

Keď sa rozpustí a sneh je tuhý, prestaneme šľahať.

 

 

Do snehu pridáme žĺtky.

Zľahka prešľaháme.

Potom pomocou cukrárskeho jazyka ručne vmiešame múku.

 

 

Plech na pečenie si vystelieme papierom.

Nalejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme.

 

 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 minút.

Upečené cesto necháme asi 5 minút postáť.

Potom stočíme spolu s papierom.

Necháme zatočenú vychladnúť (položíme ju tak, aby bol spoj na spodku rolády).

 

 

Vychladnutú roládu roztočíme.

Papier zložíme natrieme a opäť stočíme.

Podávame nakrájané na plátky.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Miška T.

Druhý recept od Lenky – 3 prísady a 15 minút roboty

Úžasný recept od Lenky, keď som ho našla, hneď som ho skúsila a odvtedy sú to už roky, ale inak roládu nerobím.

Potrebujeme:

6 vajec

140 g cukru krupica

80 g hladkej múky

Voliteľné:

marmeláda na potretie, krém, ovocie

Postup:

Vyšľaháme bielky + cukor krupica do hustej peny, potom postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec vmiešame múku. Rozotrieme na papier na pečenie a pečieme na 180 st. 7-10 minút do ružova.

Vychladnutý piškótu potrieme marmeládou, krémom (napríklad len jednoduchým tvarohovým krémom), dáme akékoľvek ovocie a stočíme.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

celý postup aj s obrázkami si môžete pozrieť TU.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes