plny-hrniec_transparent_negativ.png

Pripravte si dokonalé cesto na palacinky: Vďaka týmto trikom budú ľahké a nadýchané!

Dokonalé palacinky sa dajú pripraviť veľmi jednoducho na slano, aj na sladko.

Existuje veľa receptov, ale keď vyskúšate tieto triky, budete nadšení. 

Palacinky sú ľahké a nadýchané.

 

 

Tieto triky z portálu smakosze sa oplatí zapamätať.

Keď chcete pripraviť dokonalé palacinky, zapamätajte si tieto jednoduché triky.

Nepotrebujete ani vajíčko a cesto bude perfektné. 

 

 

1. Múka

Ak chcete pripraviť jemné cesto na palacinky, múka, ktorú použijete, by mala byť preosiata.

Eliminujete tak aj výskyt hrudiek.

Okrem toho by ste si mali vždy najskôr zmiešať suché suroviny, zvlášť mokré suroviny a potom ich spojiť.

 

 

2. Minerálka miesto vody

Aby bolo cesto krásne nadýchané, mali by ste namiesto vody doňho pridať radšej minerálku. 

3. Správna teplota

Dávajte si pozor na to, aby bola panvica dostatočne rozpálená.

Až potom na ňu nalievajte pripravené cesto.

 

 

4. Miešanie

Keď si zmiešame všetky suroviny a cesto je hladké, bez hrudiek, môžete ho prestať miešať.

Inak už nebude také nadýchané a nepomôže ani minerálka.

5. Správna panvica

 

 

Na opekanie palaciniek je najlepšie použiť nepriľnavú panvicu s hrubším dnom.

Napriek tomu však palacinky dobre strážte, aby vám neprihoreli.

Najlepší recept na palacinky

 

 

Potrebujeme:

200 g hladkej múky

2 vajcia

300 ml mlieka

150-200 ml perlivej minerálky

Štipku soli

75 ml oleja

Postup:

 

 

Všetky prísady jednoducho zmiešame v miske a necháme pár minút odležať – 10 až 15 minút.

Panvicu pred prípravou prvej palacinky potrieme trochou oleja.

Naberačkou dávkujeme cesto.

Potom už panvicu nie je potrebné potierať olejom.

Palacinky podávame na sladko alebo na slano!

Dobrú chuť! 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes