plny-hrniec_transparent_negativ.png

Z bravčovej krkovičky robím legendárne MÄSOVÉ špízy: Chutia ako v lete z grilu!

Vynikajúci recept na bravčové špízy z rúry.

Ponúkame vám fantastický recept na najchutnejšie špízy z bravčového mäsa podávané s ryžou.

 

 

Vďaka nášmu receptu si na tejto lahôdke môžete pochutnať aj mimo grilovacej sezóny a chutiť vám bude rovnako, ak nie viac.

Nenáročný recept na chutné bravčové špízy z youtube kanála Vaříme s Mozkem.

Potrebujeme:

3 špekáčiky

250 g anglickej slaniny

4 šampiňóny

2 väčšie cibule

1 kapiu

600 g bravčovej krkovičky

2 strúčiky cesnaku

kúsok údenej slaniny

6 cherry rajčiny

2 bobkové listy

3 zrnká borievky

1/2 ČL drvenej rasce

1/2 ČL tymianu

2 PL sójovej omáčky

2 PL worcesterovej omáčky

1 PL plnotučnej horčice

1 PL sladkej čili omáčky

soľ

mleté čierne korenie

Na prílohu:

ryžu

Postup:

Špekáčiky nakrájame na kolieska a poukladáme na tanier.

Slaninu pokrájame na plátky a položíme na tanier. Šampiňóny nakrájame na plátky.

 

 

 

Oddelíme väčšie časti cibule a tie menšie nakrájame.

Papriku nakrájame na väčšie kocky.

Plátky krkovičky nakrájame na kocky.

Do pekáča nalejeme vodu.

Zvyšky cibule nakrájame na malé kúsky a vložíme do pekáča.

Pridáme na malé plátky nakrájaný cesnak.

 

 

Ďalej pridáme na malé kocky nakrájanú údenú slaninu.

Cherry rajčiny nakrájame na malé kúsky a vložíme do pekáča.

Pridáme bobkový list, borievku, rascu a tymian.

Nalejeme sójovú a worcesterovú omáčku.

Ďalej pridáme horčicu, čili omáčku a dobre premiešame.

Nakrájané ingrediencie striedavo napicháme na špajdle.

 

 

Špízy vložíme do pekáča.

Osolíme a posypeme čiernym korením. Zapekaciu formu prekryjeme alobalom.

Vložíme do predhriatej rúry na 220°C. Pečieme cca 90 minút.

Po uplynutí doby špízy polejeme šťavou.

Bez prikrytia pečieme ďalších 20 minút.

Po dvadsiatich minútach preložíme špízy na podnos a zo šťavy vyberieme korenie.

Potom šťavu rozmixujeme.

 

 

Špíz servírujeme s ryžou a omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes