Ponúkame vám fantastický recept na najchutnejšie špízy z bravčového mäsa podávané s ryžou.
Vďaka nášmu receptu si na tejto lahôdke môžete pochutnať aj mimo grilovacej sezóny a chutiť vám bude rovnako, ak nie viac.
Nenáročný recept na chutné bravčové špízy z youtube kanála Vaříme s Mozkem.
Potrebujeme:
3 špekáčiky
250 g anglickej slaniny
4 šampiňóny
2 väčšie cibule
1 kapiu
600 g bravčovej krkovičky
2 strúčiky cesnaku
kúsok údenej slaniny
6 cherry rajčiny
2 bobkové listy
3 zrnká borievky
1/2 ČL drvenej rasce
1/2 ČL tymianu
2 PL sójovej omáčky
2 PL worcesterovej omáčky
1 PL plnotučnej horčice
1 PL sladkej čili omáčky
soľ
mleté čierne korenie
Na prílohu:
ryžu
Postup:
Špekáčiky nakrájame na kolieska a poukladáme na tanier.
Slaninu pokrájame na plátky a položíme na tanier. Šampiňóny nakrájame na plátky.
Oddelíme väčšie časti cibule a tie menšie nakrájame.
Papriku nakrájame na väčšie kocky.
Plátky krkovičky nakrájame na kocky.
Do pekáča nalejeme vodu.
Zvyšky cibule nakrájame na malé kúsky a vložíme do pekáča.
Pridáme na malé plátky nakrájaný cesnak.
Ďalej pridáme na malé kocky nakrájanú údenú slaninu.
Cherry rajčiny nakrájame na malé kúsky a vložíme do pekáča.
Pridáme bobkový list, borievku, rascu a tymian.
Nalejeme sójovú a worcesterovú omáčku.
Ďalej pridáme horčicu, čili omáčku a dobre premiešame.
Nakrájané ingrediencie striedavo napicháme na špajdle.
Špízy vložíme do pekáča.
Osolíme a posypeme čiernym korením. Zapekaciu formu prekryjeme alobalom.
Vložíme do predhriatej rúry na 220°C. Pečieme cca 90 minút.
Po uplynutí doby špízy polejeme šťavou.
Bez prikrytia pečieme ďalších 20 minút.
Po dvadsiatich minútach preložíme špízy na podnos a zo šťavy vyberieme korenie.
Potom šťavu rozmixujeme.
Špíz servírujeme s ryžou a omáčkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: