plny-hrniec_transparent_negativ.png

Trik od kuchára z reštaurácie, vďaka ktorému pripravíte tú najlepšiu zemiakovú kašu bez hrudiek!

Dokonalé jemné zemiakové pyré bez jedinej hrudky. Presne také pripravujú kuchári v reštaurácii a teraz si vďaka tomuto kuchárskemu triku, ktorý sme našli na facebooku také môžete doma pripraviť aj vy. Mňa ho naučila moja škvagriná a keď v nedeľu robím kašu, postupujem takto.

Postup:

Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode do mäkka.

Na samostatnej príprave nie je nič zvláštne. Keď sú zemiaky uvarené, vodu zlejeme (necháme len trochu naspodku) a zemiaky roztlačíme vidličkou.

Ako sa zbaviť hrudiek?

 

Ak by ste na pyré použili mixér, konzistencia sa premení na lepkavú hmotu a lahodná chuť sa pominie.

Na druhej strane, ak by ste chceli jemnú konzistenciu dosiahnuť len tým, že zemiaky roztlačíte, trvalo by to veľmi dlho a aj tak by sa sem tam pravdepodobne nejaká hrudka našla.

Hoci v reštaurácii majú na prípravu perfektnej zemiakovej kaše elektrických pomocníkov, kuchár poradil jednoduchý trik, ako si ju pripravíte aj bez toho.

Jediné, čo k tomu potrebujete je obyčajné jemné sito. 

Najlepší je nerezový cedník, ktorý má s veľkou pravdepodobnosťou doma každá správna gazdinka.

Ako postupovať?

Uvarené zemiaky preložíme do cedníka, pod ten umiestnime misu alebo hlboký tanier, vezmeme varechu a zemiaky začneme pasírovať.

Konzistencia bude krásne jemná a stačí do nej už pridať iba mlieko (množstvo podľa toho, či chcete mať kašu hustejšiu alebo redšiu) a maslo podľa chuti. 

Ako môžete vidieť, kaša je dokonale krémová

Nakoniec ešte zemiakovú kašu osolíme podľa chuti a podávame napríklad s obľúbeným mäsom.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes