plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne som našla recept na dokonalú tvarohovú bábovku: Cesto sa nedrobí, chutí božsky a recept si každý, kto ju ochutnal!

Zatiaľ najlepšia tvarohová bábovka, akú som kedy ochutnala. Je akurát sladká a cesto je úžasne voňavé a chutné. Odporúčam každému, kto má rád tvarohové dezerty s jednoduchou prípravou.

Potrebujeme:

250 g polohrubej múky
250 g  jemného tvarohu
180 g kr. cukru
100 g zmäknutého masla
100 ml slnečnicového oleja
4 vajcia
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
Šťavu z polky citróna a trochu citrónovej kôry
Hrozienka podľa chuti

Postup

Bábovkovú formu si ako klasicky vymastíme a vysypeme múkou. Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky, bielky ušľaháme na tuhý sneh. Tvaroh rozmiešame s maslom a cukrom. Pridáme olej a nakoniec všľaháme aj žĺtky. Vymiešame jednotnú zmes do ktorej postupne vmiešame aj sypké prísady – múka, prášok do pečiva a vanilka. Celkom nakoniec vmiešame citrónovú šťavu a kôru – kto chce aj hrsť hrozienok. Sneh vmiešame do zmesi ručne tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Navrstvíme do formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 50 minút. Bábovku je dobré otestovať špáradlom.

Bábovku po upečení necháme vychladnúť vo forme a ptoom vyklopíme – keď bábovka trochu ochladne, pôjde to dobre.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes