Každý vám povie, že to chutí ako luxusná zmrzlina: Dokonalá Stracciatella misa bez pečenia, ktorá chutí ako z najlepšej cukrárne!

Fantastický dezert na nedeľné slnečné popoludnie. Skúste domáci Stracciatella mls, ktorý chutí ako zmrzlina.

Fantastický dezert na nedeľné slnečné popoludnie. Skúste domáci Stracciatella mls, ktorý chutí ako zmrzlina.

Potrebujeme:

1 liter mlieka

2 dl krupice

2 dl cukru

2 žĺtky

Detské piškóty, alebo maslové sušienky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ďalej potrebujeme:

12,5 dkg margarínu alebo masla

2 dl šľahačky

1 tabuľka horkej čokolády

Na máčanie:

trochu mlieka a rumovú arómu

Poznámka: (používala som odmerku na tekutiny, preto sú aj pevné ingrediencie uvedené v ml)

Postup:

Žĺtly, krupicu a cukor rozmiešame v mlieku, preložíme na plameň a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť a potom vmiešame našľahaný margarín.

Zapekaciu misu vyložíme detskými piškótami máčanými v mlieku s pár kvapkami rumovej arómy.

Šľahačku si ušľaháme a primiešame do nej polovicu nestrúhanej čokolády – strúhme najemno.

Začneme vrstviť – na piškóty navrstvíme 1/2 vychladnutého krupicového krému a 1/2 čokoládovej šľahačky. Opäť máčané piškóty, krém a šľahačka. Posypeme zvyškom nastrúhanej čokolády.

Podávame vychladnené.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: bidista