Dokonalá šťavnatá fašírka so slaninkou, pečená v rúre. Krásne vyzerá, fantasticky chutí, ideálna aj na slávnostný stôl!

Fašírka je známa hádam v každej domácnosti a známe je aj to, že sa dá nielen vysmážať, ale aj piecť. Takto pečenú fašírku ste však ešte pravdepodobne neskúšali. Vďaka slaninke ostane nielen dokonale šťavnatá, ale aj krásne vyzerá. Nezľaknite sa množstva ingrediencií, mäsovú zmes máte hotovú za pár minút a potom už len pečiete. No a za výsledok by sa nemusel hanbiť ani skúsený šéfkuchár.

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa

1 menšia cibuľa

1 ks stopkového zeleru

1 menšia mrkva

1 šálka jemnej strúhanky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 hrnčeka medovej horčice (dá sa kúpiť, alebo si ju jednoducho pripravíte podľa tohto receptu)

1/2 šálky nasekanej petržlenovej vňate

2 väčšie vajcia

1 strúčik cesnaku

1 PL worcesterskej omáčky

1 PL soli

1/2 PL mletého čierneho korenia

12 – 14 plátkov slaniny

Postup:

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Vo väčšej mise zmiešame mleté mäso, nakrájanú cibuľu, najemno nakrájaný stopkový zeler, najemno nakrájanú mrkvu, strúhanku, medovú horčicu, petržlenovú vňať, vajíčka, pretlačený cesnak (alebo sušený cesnak v prášku), worcesterskú omáčku, soľ, korenie a všetko dobre premiešame. Na pekáči si vyformujeme oválny mäsový bochník a na vrch poukladáme slaninku (viď videonávod). Potrieme medovou horčicou a pečieme asi 45 minút. Vyberieme, znovu natrieme medovou horčicou a pečieme ďalších 45 minút. Hotové vyberieme z rúry, nakrájame na plátky a podávame spolu s prílohou.