Táto roláda vám môže doma rozvoniavať už o 20 minút. Je úplne jednoduchá, bez múky a taká chutná, že človek si len pridáva a pridáva. Neveríte? Ochutnajte!
Potrebujeme:
6 vajec – rozdelených na bielky a žĺtky
70 g práškového cukru
2 väčšie lyžice kakaa
250 ml smotany na šľahanie – s čo najvyšším obsahom tuku (ja som použila smotanu Kunín 40%)
Postup:
Bielky ušľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom ušľaháme do peny, pridáme kakao a dobre premiešame. Nakoniec do hmoty vmiešame opatrne sneh a zľahka premiešame. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech – rovnomerne. Pečieme pri teplote 200 stupňov len 8 minút – rúra by mala byť vyhriata.
Smotanu si ušľaháme na tuhú šľahačku. Potom šľahačku jednoducho navrstvíme na cesto, ktoré sme si nechali vychladnúť na papieri. Zrolujeme, zabalíme do papiera a necháme uležať v chlade. Ja zvyknem ešte potrieť trochou masla a rumu a obalím v kokose, prípadne môžete kokos primiešať priamo do šľahačky. Môžete však nechať aj len tak, ako je!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)