plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalá šľahačková roláda bez múky: Je taká ľahučká a vynikajúca, že o lepšom dezerte sa vám dnes ani nesnívalo!

Táto roláda vám môže doma rozvoniavať už o 20 minút. Je úplne jednoduchá, bez múky a taká chutná, že človek si len pridáva a pridáva. Neveríte? Ochutnajte!

Táto roláda vám môže doma rozvoniavať už o 20 minút. Je úplne jednoduchá, bez múky a taká chutná, že človek si len pridáva a pridáva. Neveríte? Ochutnajte!

Potrebujeme:

6 vajec – rozdelených na bielky a žĺtky

70 g práškového cukru

2 väčšie lyžice kakaa

250 ml smotany na šľahanie – s čo najvyšším obsahom tuku (ja som použila smotanu Kunín 40%)

Postup:

Bielky ušľaháme na tuhý sneh. Žĺtky s cukrom ušľaháme do peny, pridáme kakao a dobre premiešame. Nakoniec do hmoty vmiešame opatrne sneh a zľahka premiešame. Takto pripravené cesto navrstvíme na plech – rovnomerne. Pečieme pri teplote 200 stupňov len 8 minút – rúra by mala byť vyhriata.

Smotanu si ušľaháme na tuhú šľahačku. Potom šľahačku jednoducho navrstvíme na cesto, ktoré sme si nechali vychladnúť na papieri. Zrolujeme, zabalíme do papiera a necháme uležať v chlade. Ja zvyknem ešte potrieť trochou masla a rumu a obalím v kokose, prípadne môžete kokos primiešať priamo do šľahačky. Môžete však nechať aj len tak, ako je!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes