Perfektný nápad na dezert s tými najlepšími prísadami – sladučké banány, jemné cesto, šľahačka a čokoláda. Nič lepšie nepoznám!
Potrebujeme:
600 ml šľahačky
150 g horkej čokolády
3 vajcia
4 lyžice minerálky
150 g práškového cukru
75 g hladkej múky
75 g kukuričného škrobu
1 a 1/2 lyžičky jedlej sódy
2 veľké banány
1 lyžičku citrónovej šťavy
1 bal. vanilkového cukru
Postup:
Prirpavíme si parížsku šľahačku deň vopred. 250 ml šľahačky si dáme do hrnca zohriať, pridáme 125 g čokolády a za stáleho miešania zahrievame, kým sa čokoláda neroztopí a neuvarí sa nám krém. Odložíme bokom aspoň na 6 hodín úplne vychladnúť.
Bielky a žĺtky oddelíme a z bielko, vanilkového cukru a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Tesne pred koncom doň všľaháme aj citrónovú šťavu.
Žĺtky si ušľaháme s cukrom do peny, potom minerálku, a nakoniec aj múku zmiešanú so šrobom a sódou. Opatrne primiešame sneh a takto pripravené cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 200 °C asi 10 – 12 minút. Po upečení hneď zvinieme spolu s papierom do vlhkej utierky a po 5 minútach rozbalíme odstránime papier a znovu zvinieme.
Čokoládovú šľahačku ušľaháme dotuha a natrieme na cesto, na kraj uložíme ošúpané banány a zrolujeme – odložíme na 2 hodiny do chladničky (banány si môžeme tiež pokvapkať citrónovou šťavou).
25 g čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Vyšľaháme si zostávajúcu šľahačku pridáme vanilkový cukor.
Celú roládu natrieme po obvode šľahačkou a vidličkou na nej urobíme vlny. Potom s čokoládovou polevou urobíme ozdobný vzor. Necháme vychladiť a podávame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: chefkoch