Vyskúšala som ju len raz a odvtedy inú nerobím: Dokonalá šľahačková bábovka, najrýchlejšia a najchutnejšia pod slnkom!

76

Všetko, čo musíte urobiť je zmiešať a šup do formy. Ak chcete, môžete preliať čokoládou, fantastická pochúťka!

Potrebujeme:

3 vajcia

250 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

250 ml smotany na šľahanie

250 g polohrubej múky

1 bal. prášku do pečiva

1 lyžicu kakaa

Postup:

Vajcia s cukrom ušľaháme do peny, pridáme smotanu, vanilkový cukor a nakoniec aj múku spolu s práškom do pečiva. Vymiešame jednotné hladké cesto. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou. Do formy navrstvíme ½ cesta a do zvyšného vmiešame kakao. Tmavé cesto navrstvíme na svetlé a šup do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.

Necháme chvíľu vychladnúť, vyklopíme a môžeme preliať čokoládovou polevou – ja jednoducho rozpustím čokoládu na varenie spolu s olejom a prelejem cez bábovku. Prípadne ju môžete len posypať práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár