Dokonalá prezidentská bábovka – lepšiu by ste hľadali márne: Vo vnútri má božský tvarohovo-pudingový krém!

Výborný dezertík ku kávičke. Bábovka má vo vnútri výbornú tvarohovú vrstvu, ktorá sa dokonale dopĺňa s kakovým cesto. Je skutočne výborná, recept mám z internetu a má už stabilné miesto v mojich obľúbených receptoch!

Potrebujeme:

Cesto:

3 vajcia

150 g kr. cukru

60 ml oleja

100 ml mlieka

...

300 g polohrubej múky

2 lyžice kakaa

1 bal. prášku do pečiva

Náplň:

500 g mäkkého tvarohu

2 žĺtky

4 lyžice práškového cukru

1 vanilkový cukor

1 vanilkový puding

100-150 ml mlieka

Postup:

V miske si najskôr pripravíme tvarohovú náplň. Jednoducho zmiešame všetky prísady (puding je dobré rozmiešať si v mlieku a až potom pridať k ostatným prísadám).

Príprava cesta je tiež veľmi jednoduchá – vajcia ušľaháme s cukrom do peny, postupne pridáme tekuté prísady – olej, mlieko a koniec po častiach aj sypké prísady – múku, prášok do pečiva a kakao. Celé vajcia s cukrom ušľaháme do svetlej hustej peny.

Formu na bábovku vymastíme a vysypanú múkou a začneme vrstviť. Na dno dáme trochu kakaového cesta a menšiu polovicu tvarohovej náplne. Pokračujeme ďalšou vrstvou cesta, tvarohom a zvyškom cesta.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 ° C približne 45 minút – kedže každá rúra pečie inak, skontrolujte cesto špajdľou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Majka C.