plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tajomstvo, ako urobiť DOKONALÚ čokoládovú polevu z KAKAOVÉHO prášku: Lesklá, neláme sa a jednoduchá na krájanie!

Aj keď zvyčajne preferujem krémy a polevy z rozpustenej čokolády, aj z obyčajného kakaa viete urobiť lesklú a božskú polevu.

 

 

Jediné tajomstvo je podľa cukrárky z porátlu Sóbors.hu použiť kvalitný kakaový prášok a maslo.

Kým čokoládová poleva sa často láme, ak nemá dostatok masla a nie vždy má pekný lesk, verzia s kakaovým práškom sa ľahko krája a neláme sa.

 

 

Ďalšou veľkou výhodou polevy z kakaového prášku je, že je nezničiteľná.

Samozrejme treba dávať pozor, aby sa nepripálila, ale nemusíte sa báť, že by sa akýmkoľvek spôsobom nevydarila alebo zdrcla.

 

 

A to je len bonus navyše, že určite máte všetko doma.

Nemusíte bežať do obchodu, ak si chcete rýchlo vyrobiť výstavný koláčik.

 

 

Potrebujeme:

10 dkg práškového cukru

8 dkg masla

3 lyžice kakaového prášku

1 lyžica mlieka

Postup:

Zmiešajte práškový cukor a kakao v malom hrnci.

 

 

Potom nalejte mlieko.

A nakrájajte maslo.

 

 

Zahrejte ich spolu na miernom ohni.

Počkáme, kým sa všetko maslo rozpustí a vmieša do mlieka.

 

 

Potom ešte chvíľku zohrievame.

Nezabúdame, že stále miešame, aby sa nepripálilo.

 

 

Ak je cukor už pekne roztopený, nie zrnitý, vypnite oheň.

Ešte horúce vylejeme na vrch koláča.

Uhladíme stierkou.

Postupujeme rýchlo, pretože poleva rýchlo stuhne.

 

 

Počkajte, kým vychladne, až potom koláč krájajte.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes