plny-hrniec_transparent_negativ.png

Dokonalá piškótová torta, ktorá nikdy nespadne: Jemná, vzdušná a veľmi chutná torta!

Vzdušná, jemná, svieža piškótová torta, ktorá sa ľahko pripravuje.

Tento recept mi poradila moja mama a pripravujem ho dosť často.

 

 

Výborný recept z youtube kanála Вкусно Просто Быстро – Домашняя кухня na jemnú piškótovú tortu.

Potrebujeme:

4 žĺtky

štipku soli

4 bielky

6 PL (zarovnaných) kryštálového cukru

3 ČL vanilkového cukru

6 PL (zarovnaných) pšeničnej hladkej múky

40 ml mlieka

4 PL rastlinného oleja

Ak si nie ste istí, môžete pridať 1 čajovú lyžičku (5 gramov) prášku do pečiva na cesto. My sme nepridali.

Postup:

Do pohára s cukrom pridáme vanilkový cukor a lyžičkou premiešame.

Do misky s olejom pridáme mlieko a zamiešame.

 

 

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Do žĺtkov pridáme soľ a metličkou vyšľaháme.

 

 

Do misky s bielkami pridáme soľ a mixérom šľaháme pri minimálnej rýchlosti.

Keď sú bielky rozšľahané na penu, zvýšime na strednú rýchlosť a v troch fázach pridávame cukor.

 

 

Keď je cukor úplne rozpustený, postupne zvyšujeme rýchlosť mixéra na maximum.

Do zmesi nalejeme žĺtky a jemne krúživými pohybmi špachtľou premiešame do hladka.

 

 

Potom preosejeme múku a miešame, kým nevznikne homogénna hmota. (Ak si nie ste istí, môžete do cesta pridať 1 ČL prášku do pečiva).

Trochu cesta pridáme do misky s mliekom a olejom (pridáme len toľko, aby zmes nebola príliš tekutá alebo príliš hustá), premiešame a nalejeme do misy s cestom.

 

 

Krém jemne vymiešame krúživými pohybmi, kým nebude hladký.

Cesto pomaly nalejeme do formy na tortu vystlanú papierom na pečenie a rovnomerne ho zarovnáme.

 

 

Do stredu vložíme špajľu a bez toho, aby sme ju zdvíhali zo spondej časti, nakreslíme špirálu v smere hodinových ručičiek.

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40-45 minút pri teplote 170°C.

 

 

Po upečení zdvihnutím udrieme formou niekoľkokrát do stola, aby sa torta uvoľnila z formy.

Odstránime formu, papier a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes