Moja mama má RECEPT na dokonalú piškótovú roládu: Cesto ľahučké ako dych a zaručene nepraskne – stačí ju len natrieť džemom!

Na Veľkú Noc u nás nesmie chýbať dobrá roláda plnená krémom.

 

 

Problémom však pre mňa bolo vždy upiecť piškótu, ktorá by sa netrhala, nepraskala a bola krásne vláčna a nadýchaná.

Už som vyskúšala veľa receptov na rolády a stále sa mi pri stáčaní cesto prelomilo alebo vrch popraskal.

 

 

Roláda síce chutila skvele, ale na pohľad to bolo nič moc.

Konečne mám recept na jemné a vláčne cesto, ktoré sa stáča jedna radosť.

Dala mi ho moja obľúbená cukrárka – moja mama, ktorá ho tiež skúsila a nevie si výsledok vynachávliť.

Nepraská, neláme sa a chutí absolútne fantasticky.

 

 

Potrebujeme:

6 ks vajce

120 g kryštálový cukor

90 g hladká múka

Na plnenie:

 

 

tvarohový krém

ovocie

džem

nutella

Na vrch:

práškový cukor

roztopená čokoláda

Postup:

 

 

Vajcia si rozdelíme na bielky a žĺtky.

Bielky s cukrom vyšľaháme do peny.

 

 

Postupne pridávame jeden žĺtok po druhom.

A za každým dôkladne vyšľaháme.

Nakoniec, už len ručne, metličkou zamiešame múku.

 

 

Cesto rozotrieme na papierom vyložený plech.

Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.

Pečieme na 180 stupňov asi 7-10 minút.

 

 

Po upečení cesto zrolujeme aj s papierom na pečenie.

Necháme vychladnúť.

Po vychladnutí stiahneme papier.

 

 

Potom naplníme krémom a ovocím.

Ak chcete, môžete len natrieť nutellou alebo šľahačkou či džemom.

Zrolujeme.

 

 

Vrch posypeme cukrom.

Môžeme ešte poliať cik-cak polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Dnes najobľúbenejšie