plny-hrniec_transparent_negativ.png

DOKONALÚ piškótu spravíte len z 3 vajec: TU je trik a mal by ho poznať každý, kto rád pečie!

Z 3 vajec, múky a cukru rýchlo pripravíte fantasticky jemný a lahodný koláč.

 

 

Ja túto piškótu používam už roky ako základ pre výborné torty a zákusky.

Môžete pridať babičkin džem, šľahačku, čokoládu, puding, ale môžete pridať aj ovocie a nutellu.

Môžete ho však podávať aj s práškovým cukrom – len posypať a hotovo.

Tajomstvom tejto piškóty je, že aj bez prášku do pečiva je krásne nadýchaná.

 

 

Potrebujeme:

3 vajcia

3 lyžice kr. cukru

3 lyžice hladkej múky

(Samozrejme, ak má rodina viac členov, zdvojnásobte dávku!)

Voliteľné na plnenie:

 

 

Nutella

Šľahačka

Džem

Čerstvé ovocie

Na posypanie:

Práškový cukor

Postup:

Oddeľte vajcia.

Bielky vyšľaháme do tvrdej peny.

 

 

Žĺtka zmiešame s polovicou cukru.

Keď je cukor tuhý, prisypte zvyšný cukor a ešte miešajte.

 

 

Pomaly pridajte žĺtoky k snehu a miešajte pri najnižšej rýchlosti.

Pomocou lyžice opatrne a po troškách pridávame preosiatu múku.

Zľahka premiešame.

 

 

Cesto dáme cesto do menšieho plechu alebo tortovej formy vymastenej a vysypanej múkou alebo vystlanou papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov 20 minút.

 

 

Tajomstvo dokonalej piškóty:

Piškótu nechajte  v rúre 20 minút!

Ak otvoríte rúru, cesto spande!

 

 

Keď je korpus upečený, nevyberajte ho hneď, ale pootvorte dvierka rúry, aby sa ochladil!

Pred plnením vždy počkajte, kým úplne vychladne!

Ak sa oddeľuje od formy, je takmer isté, že je prepečený, ale skontrolujte to ešte pomocou špáradla!

Môžete urobiť piškótu aj v kakaovej verzii. Potom k múke primiešame 3 polievkové lyžice kakaa, ale množstvo múky znížte aspoň o 1 polievkovú lyžicu!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes