Úžasný recept na roládu, ktorá sa netrhá a stáča sa za studena. Keď som ho našla, hneď som ho skúsila a odvtedy sú to už roky, ale inak roládu nerobím. Postup inšpirovaný výborným receptom z youtube, pričom tento od Mišky je ešte v jednoduchšom prevedení.
Potrebujeme:
6 vajec
140 g cukru krupica
80 g hladkej múky
marmeláda na potretie, krém, ovocie
Ak chcete tmavú roládu, pridajte do cesta aj 2 lyžice kakaa, pričom uberiete trochu múky
Postup:
Vyšľaháme bielky + cukor krupica do hustej peny, potom – postupne, po jednom zašľaháme žĺtky.
Nakoniec vmiešame aj preosiatu múku.
Rozotrieme na papier na pečenie a pečieme na 180 st. 7-10 minút do ružova.
Ja zvyknem papier na pečenie trochu vymastiť maslom.
Vychladnutý piškótu potrieme marmeládou, krémom (napríklad len jednoduchým tvarohovým krémom), dáme akékoľvek ovocie a stočíme.
Nakoniec poprášime práškovým cukrom.
Roláda je vynikajúca aj v čokoládovej verzii a dozdobená kúskami čokolády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)