plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vytlačiť a pripnúť na chladničku: Zaručene dokonalá piškóta na každú roládu, ktorá NEPRASKNE – naučte sa ju a nikdy nepripravíte inú!

Úžasný recept na roládu, ktorá sa netrhá a stáča sa za studena. Keď som ho našla, hneď som ho skúsila a odvtedy sú to už roky, ale inak roládu nerobím. Postup inšpirovaný výborným receptom z youtube, pričom tento od Mišky je ešte v jednoduchšom prevedení.

Úžasný recept na roládu, ktorá sa netrhá a stáča sa za studena. Keď som ho našla, hneď som ho skúsila a odvtedy sú to už roky, ale inak roládu nerobím. Postup inšpirovaný výborným receptom z youtube, pričom tento od Mišky je ešte v jednoduchšom prevedení.

Potrebujeme:

6 vajec

140 g cukru krupica

80 g hladkej múky

marmeláda na potretie, krém, ovocie

Ak chcete tmavú roládu, pridajte do cesta aj 2 lyžice kakaa, pričom uberiete trochu múky

Postup:

Vyšľaháme bielky + cukor krupica do hustej peny, potom – postupne, po jednom zašľaháme žĺtky.

Nakoniec vmiešame aj preosiatu múku.

Rozotrieme na papier na pečenie a pečieme na 180 st. 7-10 minút do ružova.

Ja zvyknem papier na pečenie trochu vymastiť maslom.

Vychladnutý piškótu potrieme marmeládou, krémom (napríklad len jednoduchým tvarohovým krémom), dáme akékoľvek ovocie a stočíme.

Nakoniec poprášime práškovým cukrom.

Roláda je vynikajúca aj v čokoládovej verzii a dozdobená kúskami čokolády.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes