plny-hrniec_transparent_negativ.png

Stačí naliať 1 polievkovú lyžicu: PIŠKÓTA narastie tak vysoká a nadýchaná, že ju treba rozrezať na tri vrstvy!

Tak takýto korpus si vás úplne získa.

Nie je vaša piškóta dostatočne nakysnutá alebo praská?

 

 

Vieme, ako si s tým poradiť.

Všetko, čo potrebujete, je jeden produkt, ktorý máte vo svojej kuchyni.

Portál newsy.gotujmy priniesol vynikajúcu radu, ako urobiť dokonalú piškótu. 

Piškóta, zdanlivo triviálny korpus, je základom na výrobu tort a iných dezertov.

Bohužiaľ sa vždy nepodarí úplne podľa vašich predstáv, pretože môže prasknúť a spadnúť.

 

 

Aby ste to napravili, pridajte trochu tejto ingrediencie, ktorá sa bežne v dezertoch nepoužíva, avšak môže byť skvelým pomocníkom.

Tajná ingrediencia pre nadýchanú piškótu

Základom piškóty sú vajíčka a primerané vyšľahanie bielkov.

Veľa ľudí tvrdí, že do piškót treba okrem vajec pridávať len cukor a múku.

 

 

Nedá sa nesúhlasiť s tým, že takto vyrobená piškóta skutočne vyjde ako z učebnice.

To je však pre mnohých ľudí trochu problematické.

Čo teda robiť, aby piškóta narástla?

Za týmto účelom ju môžete obohatiť o prášok do pečiva či dokonca zemiakový škrob.

 

 

S týmito prísadami sa znižuje riziko kulinárskeho nešťastia a nesprávneho nadýchania piškótového korpusu bez ovplyvnenia chuti pečeného produktu.

Ale to nie je všetko.

Do zmesi sa oplatí naliať jednu polievkovú lyžicu liehového octu.

 

 

Cesto tak sa tak dobre nafúkne a bude nádherne nadýchané.

A nebojte sa, po vybratí z rúry nebudete cítiť ocot vôbec!

Recept na nadýchanú piškótu

 

 

Na prípravu dobrej piškóty budete potrebovať tieto suroviny.

Ingrediencie:

1 šálka hladkej múky

1/2 šálky zemiakového škrobu

1/4 šálky kryštálového cukru

6 vajec

1 polievková lyžica liehového octu

1 lyžička prášku do pečiva

Postup:

Oddeľte bielky od žĺtkov.

Do jednej misky dajte bielky a do druhej žĺtky.

 

 

Potom do žĺtkov nalejte jednu polievkovú lyžicu liehového octu, pridajte lyžičku prášku do pečiva a premiešajte.

Do bielkov pridáme štipku soli a vyšľaháme dotuha.

 

 

Keď sú bielky vyšľahané, pomaly za stáleho miešania pridávajte cukor, kým nedosiahnete správnu konzistenciu.

Za stáleho miešania pridáme žĺtky.

 

 

Bez zastavenia miešania pridajte do hmoty hladkú múku a zemiakový škrob (oplatí sa ich naliať cez sito do jednej misky a premiešať).

Miešajte dohladka.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, okraje vymastíme maslom a vysypeme strúhankou.

 

 

Do tortovej formy vylejeme piškótovú zmes.

Teraz vložíme do rúry predhriatej na 170 stupňov na spodný ohrev. 

Pečieme asi 40 minút a po uplynutí tejto doby skontrolujeme špajdľou.

 

 

Po upečení koláč hneď nevyberajte z rúry!

Stačí mierne pootvoriť dvierka a počkať, kým piškóta v rúre nevychladne.

 

 

A je to!

Piškótu odporúčame pripraviť deň pred použitím na iné dezerty. 

Keď si piškóta deň odleží, nebude sa pri krájaní drobiť.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes