Dokonalá „Marlenka“ bez vaľkania cesta: Najjednoduchší recept, ktorý zvládne aj začiatočník!

Výborný recept na dezert, ktorý patrí k vianočným sviatkom – Marlenku. Ak si myslíte, že tento dezert je nad vaše kuchárske možnosti, ste na omyle. Prinášame vám recept na najjednoduchšiu Marlenku, ktorú zvládne skutočne každý.

Výborný recept na dezert, ktorý patrí k vianočným sviatkom – Marlenku. Ak si myslíte, že tento dezert je nad vaše kuchárske možnosti, ste na omyle. Prinášame vám recept na najjednoduchšiu Marlenku, ktorú zvládne skutočne každý.

Potrebujeme:

300 g kr. cukru

400 g hladkej múky

250 g masla

1 lyžičku jedlej sódy

3 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 lyžice medu

Mlieko podľa potreby

Náplň:

375 g masla

600 g salka (neverané)

Na ozdobu mleté orechy, drobenku z cesta a čokoládovú polevu

Postup:

Maslo si rozpustíme vo vodnom kúpeli. Potom doň pridáme ostatné prísady na cesto a vymiešame jednotné cesto. Ak sa vám cesto zdá príliš husté, podáme doň trochu mlieka. Cesto by malo by o niečo hustejšie, ako cesto na palacinky.

Cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti – do troch misiek a každé navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne rozotrieme cukrárenským jazykom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pri teplote 180 stupňov pečieme 12 minút. Keď cesto zhnedne a má tmavé okraje, je hotové.

Cesto necháme vychladnúť na papieri na pečenie a okraje môžeme zľahka orezať, aby boli zarovnané.

Zvyšky cesta rozdrvíme a použijeme nakoniec na posýpku.

Maslo ušľaháme do peny a postupne pridávame salko, ušľaháme do jednotného krému.

Cesto opatrne zložíme z papiera a začneme vrstviť. Prvý plát cesta, krém, druhý plát, krém a tretí plát cesta. Zvyšný krém použijeme na ozdobenie marlenky. Nakoniec posypeme zmesou cesta a orechmi, hotovú marlenku môžeme ešte pokvapkať čokoládovou polevou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)