Dokonalá jogurtovo-malinová torta s čokoládou: Neskutočne chutný dezert, ktorý nedostanete ani v cukrárni!

Neuveriteľne chutná torta, doslova sa rozplýva na jazyku!

Táto torta je skutočne neuveriteľne chutná. Môže za to dokonalá kombinácia chutí – maliny s jogurtom a čokoládou. Torta nie je presladená a napriek tomu, že vyzerá luxusne, zvládnete ju pripraviť bez problémov. Ak hľadáte niečo špeciálne, túto tortu rozhodne vyskúšajte!

Potrebujeme (na formu s priemerom 25 cm):

Na cesto:

100 g tmavej čokolády

110 g masla

220 g kr. cukru

80 g hladkej múky

...

30 g kakaa

1 lyžičku vanilkovej arómy

2 vajcia

½ lyžičky prášku do pečiva

Krém:

640 g bieleho jogurtu

80 g bielej čokolády

200 g práškového cukru

1 bal. vanilkového cukru

500 ml smotany na šľahanie

1 stužovač

200 g malín

8 ks želatíny v plátoch

Malinové želé:

120 g malín

6-7 lyžičiek kr.cukru

5 g želatíny v prášku

2 lyžice studenej vody

Na vrch:

100 g tmavej čokolády

10 g masla

95 g smotany na šľahanie

Postup:

Nad parou rozpustíme maslo a čokoládu. Vajcia spolu s cukrom ušľaháme metličkou, pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a vanilku. Všetko dobre vymiešame a pridáme aj rozpustenú čokoládu. Cesto nalejeme do formy vymastenej a vysypanej múkou a pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.

Necháme vychladnúť a po prípade môžeme vrch trochu orezať, aby bol čo najrovnejší. Vychladnuté cesto vložíme späť do formy.

4 želatínové plátky necháme napučať v studenej vode. V miske zmiešame jogurt s cukrom, vanilkovým cukrom a rozpustenou bielou čokoládou. Primiešame aj ušľahanú šľahačku. Krém rozdelíme na 2 polovice a jednu vložíme do chladničky.

Želatínu vymačkáme a rozpustíme miešaním v horúcej vode (nie vriacej). Potom vmiešame do ½ krému a ten navrstvíme na vychladnuté cesto. Uložíme do chladničky – ideálne aspoň na 1 hodinu, aby krém na korpuse dobre stuhol.

Teraz si vyrobíme malinové želé. Maliny zmiešame cukrom a preložíme na plameň, necháme rozvariť za stáleho miešania. Želatínu v prášku necháme napučať v studenej vode. Malinovo-cukrovú hmotu zložíme z plameňa a vmiešame do nej napučanú želatínu – miešaním rozpustíme. Túto hmotu rovnomerne navrstvíme na jogurtový krém a uložíme späť do chladničky.

Zvyšné 4 pláty tiež namočíme do studenej vody a necháme napučať. Maliny popučíme a vmiešame do druhej polovice krému. Želatínu vymačkáme, rozmiešame v horúcej vode a vmiešame do krému. Navrstvíme na malinovú želatínu a vložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu.

Nakoniec si vo vodnom kúpeli rozpustíme tmavú čokoládu s maslom a keď je zmes tekutá, pridáme aj smotanu na šľahanie. Polevu nalejeme na vrch torty a necháme dostatočne vychladiť v chladničke, aby všetky vrstvy stuhli. Potom môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: receptneked