plny-hrniec_transparent_negativ.png

Konečne som našla recept na dokonalú jahodovú bublaninu: Cesto prelejte pudingom a dajte piecť – top koláčik celej sezóny!

Fantastický koláčik ešte lepší ako klasická bublanina. Cesto stačí len preliať pudingom a vložiť do rúry. Ide o skutočne fantastický recept. 

Fantastický koláčik ešte lepší ako klasická bublanina. Cesto stačí len preliať pudingom a vložiť do rúry. Ide o skutočne fantastický recept.

Potrebujeme:

4 vajcia

Štipku soli

100 g kr. cukru

2 lyžičky vanilkového cukru

100 ml vody

100 ml oleja

250 g polohrubej múky

½ bal. prášku do pečiva

400 g jahôd

Na vrch:

1 bal. vanilkového pudingu

350 ml mlieka

3 lyžice kr. cukru

Postup:

Puding rozmiešame v malom množstve mlieka. Zvyšné mlieko s cukrom preložíme na plameň a keď zovrie, pridáme mlieko s pudingovým práškom. Uvaríme hustý puding a necháme vychaldnúť – sem-tam premiešame.

Cesto: Rúru nastavíme na 180 stupňov a jahody umyjeme a necháme odkvapkať.

Bielky ušľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Žĺtky ušľaháme s cukrom do peny, pridáme vanilku, olej, vodu a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec opatrne ručne vmiešame aj sneh z bielkov.

Plech s rozmermi 30×25 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto nalejeme na plech a na cesto navrstvíme pomocou lyžice puding a uložíme kúsky jahôd – jemne ich vtlačíme do cesta. Pečieme asi 30 minút. Necháme mierne vychladnúť a poprášime práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: hahopihe

Najlepšie recepty na dnes