Konečne som našla recept na dokonalú BUBLANINU: Za 5 minút pripravená, mäkučká ako bavlnka a chutí božsky!

9553 0

Túto bublaninu pečiem už 50 rokov. Skúsila som veľa receptov a vylepšení, ale k tomuto klenotu od mojej babičky sa vždy vrátim. Za mňa neexistuje lepší a vláčnejší koláčik.

Teraz, keď je sezóna jahôd som urobila dva plechy s jahodami. Bublanina je vynikajúca aj so zaváraným a mrazeným ovocím.

V prípade zaváraného ovocia odporúčam ubrať cukor.

Potrebujeme:

2 hrnčeky polohr.muky

1/2 kypriaceho prášku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 (necelý) hrnček kryštálového cukru

1 balíček vanilkového cukru

1/2 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

3 vajíčka

štipka soli

ovocie (ak používate čerstvé, obaľte ho v hladkej múke – neklesne na spodok pelchu)

Objem hrnčeka – 2,5 dl

Postup:

V tejto bublanina som použila jahody, ale môžete zvoliť akékoľvek iné ovocie (napríklad vynikajúca je aj rebarbora).

V sezóne používam čerstvé a v zime mrazené a zavárané.

Jahody umyjeme, zbavíme stopiek a nakrájame na štvrtinky alebo polovice – podľa veľkosti.

Necháme vysušiť a pred pridaním do cesta obalíme v hladkej múke.

Tento starý zlepšovák slúži k tomu, že ovocie neklesne počas pečenia na dno koláča.

V miske vyšľaháme vajcia s cukrom do peny.

Z kryštálového cukru zvyknem trochu ubrať a pridať radšej jeden balík vanilkového cukru naviac – bublanina potom krásne vonia.

Pridáme tekuté prísady a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Vznikne nám vláčne a jemné cesto.

Cesto nalejeme na menší vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na plech vyložený papierom na pečenie.

Navrch poukladáme čerstvé jahody obalené v múke a v rúre vyhriatej na 160 stupňov (alebo na teplotu, na akej bežne pečieme koláče)

Pečieme asi 30-40 min.

Čas pečenia závisí aj od toho, či ste použili väčší, alebo menší plech, najlepší test je klasicky pomocou špáradla.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Témy:


Pridajte svoj komentár